Πέγκυ Ζήνα- Γιώργος Λύρας: 4.200.000 ευρώ δεν δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις!

Διαβάστε την απάντηση του ζεύγους στο δημοσίευμα που τους "καίει"!

Περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Λύρα και της Πέγκυς Ζήνα ύψους 4.200.000 ευρώ, που αποκτήθηκαν την περίοδο 2001-2010, φαίνεται να μην δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εννέα πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο Porsche Cayman αξίας 220.000 ευρώ, πολυτελή σκάφη και ακριβά ακίνητα που απέκτησε την τελευταία δεκαετία το ζευγάρι. Ακόμη από τους ελέγχους της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προέκυψε πως σκάφος αξίας 810.000 ευρώ δηλωνόταν ως επαγγελματικό με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται ΦΠΑ. Το σκάφος ως ιδιοκτησία της εταιρίας ΣΑΡΥΛ ΝΕΠΑ, τελικά νοικιαζόταν στις δύο εταιρίες του κ.Λύρα, συμπεραίνοντας οι άνδρες του ΣΔΟΕ πως ήταν για ιδιωτική χρήση. Ακόμη, το ζευγάρι κατείχει 30 τραπεζικούς λογαριαμούς, κάποιοι από τους οποίους ήταν στο όνομα συγγενικών προσώπων της κ.Ζήνα. Τέλος, μέσα σε 10 χρόνια φαίνονται να αγόρασαν και να πούλησαν 9 πολυτελή αυτοκίνητα.

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν συνδέονταν με τα δηλωθέντα ποσά του ζευγαριού, αφού έπειτα από τον έλεγχο των ανδρών του ΣΔΟΕ, η κ. Ζήνα από το 2000 μέχρι το 2010 είχε καταθέσεις 2.841.000 ευρώ, από τα οποία και δήλωσε τα 1.461.000. Δηλαδή δεν εμφανίζονταν στις δηλώσεις της εισοδήματα 1.380.000 ευρώ. Μετά το απολογητικό πόρισμα της ίδιας της τραγουδίστριας το ΣΔΟΕ απέρριψε κάποια στοιχεία που προσκόμισε, με αποτέ��εσμα το ποσό να ανέλθει στα 1.450.000 ευρώ. Παράλληλα, από την έκθεση ελέγχου του κ. Λύρα, φαίνεται ότι στη δεκαετία 2000-2010 είχε αποκτήσει 3.600.000 ευρώ, εκ των οποίων δεν δήλωσε τα 2.600.000 ευρώ. Ο κ. Λύρας το 2004 υπέβαλε μηδενική φορολογική δήλωση ενώ στην πραγματικότητα είχε εισοδήματα 624.000 ευρώ.

Το ζευγάρι έδωσε την απάντηση του για την εν προκειμένω δημοσίευση, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά το σχετικό άρθρο. Μάλιστα, δήλωσε πως τηρούνται καθόλα από την πλευρά του ζευγαριού οι νόμιμες διαδικασίες και πως το ζευγάρι συνεργάζεται πλήρως με τις δημόσιες αρχές. Όσο για τη διαρροή των στοιχείων από την αρμόδια αρχή, ο δικηγόρος δήλωσε πως θα καλέσει σε Ένορκη Διο��κητική Εξέταση την εν λόγω υπηρεσία, καθώς δεν θα έπρεπε να υπονομεύει την προσωπική και επαγγελματική ζωή των πολιτών.

Συγκεκριμένα η απάντηση:

"Σχετικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφερόμενη σε υπόθεση φορολογικής εκκρεμότητας, ως νομικός εκπρόσωπος της "Γ. Λύρας Ο.Ε.", η οποία εκπροσωπείται από τον Γεώργιο Λύρα του Κωνσταντίνου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του συντάκτη του σχετικού άρθρου καθώς και της "πηγής" του.

Επιπρόσθετα παραθέτουμε προς γνώση σας και για αποκατάσταση κατά το δυνατόν της αλήθειας τα εξής πέντε σημεία:

Σημείο Πρώτον: Η κλήση προς τους εντ��λείς μου για παροχή εξηγήσεων προς διασταύρωση των στοιχείων που "ευρέθησαν" από την αρμόδια αρχή του ΣΔΟΕ έγινε σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις 120 ημέρες από την έναρξη του έλεγχου.

Σημείο Δεύτερο: Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, εντός των προθεσμιών που όρισε η αρμόδια υπηρεσία κατατέθηκε πλήρες και αναλυτικό έγγραφο υπόμνημα, με λεπτομερείς επεξηγήσεις που αφορούσαν σε όλα τα σημεία προς διερεύνηση. Εντός του ίδιου υπομνήματος υπήρξε και η παράθεση της σχετικής νομοθεσίας, η οποία σε συνδυασμό με τα αναλυτικώς αναφερόμενα και πλήρως αποδεικνυόμενα πραγματικά περιστατικά διευκρίνιζε πλήρως τις εν λόγω επαγγελματικές επιλογές. Το υπόμνημα παραδόθηκε στην α��μόδια υπηρεσία από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της εταιρείας στις 5 Ιουνίου του 2012, ημέρα Τρίτη. Στο ίδιο υπόμνημα καθίσταται σαφές ότι τα ερωτήματα της φορολογικής αρχής (ΣΔΟΕ) δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και στερούνται νομικής και πραγματικής βάσης.

Σημείο Τρίτο: Επίσημο πόρισμα κατόπιν της κατάθεσης του υπομνήματος των εντολέων μου δεν έχει εκδοθεί μέχρι και σήμερα και ως εκ τούτου οι εν λόγω εντολείς μου δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημείο Τέταρτο: Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αναμονή για την ενημέρωσή μας από την αρμόδια φορολογική αρχή.

Σημείο Πέμπτο: Όπως έχει ήδη αποδειχθεί από τη μέχρι τώρα στάση μας, θα συνεργαστούμε πλήρως με τις εν λόγω αρμόδιες αρχές.

Βεβαίως συνιστά πολύ μεγάλη απογοήτευση η επικοινωνιακή από πλευράς δημοσίου, λογική της διαρροής των στοιχείων τα οποία έλαβαν το φως της δημοσιότητας, για την οποία φυσικά προτρέπουμε και καλούμε την εν λόγω υπηρεσία να προχωρήσει σε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), καθότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίους υποτίθεται καλείται η υπηρεσία να υπηρετήσει και όχι να δίνει τη μάχη των εντυπώσεων εις βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση για το σύνολο των διαρροών, ως προς το περιεχόμενο αυτών αλλά και την διαδικασία της διαρροής, και ανεξαρτήτως από τις όποιες διοικητικές – πειθαρχικές ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιακών αρχών, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αθήνα, Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012,
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος"

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top