Απέπλευσε η Φρεγάτα Ύδρα από τον Ναύσταθμο για να συμμετάσχει στις Ασπίδες

Τι είπε ο Ν. Δένδιας στο πλήρωμα πριν τον απόπλου για Ερυθρά Θάλασσα  

Απέπλευσε πριν από λίγο από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για να πλεύσει στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκε τη φρεγάτα και το πλήρωμά της ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν κρύφτηκε ποτέ απέναντι στις προκλήσεις. 

«Ασπίδες»: Στην Ελλάδα η κεντρική διοίκηση δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας 

«Το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας Ύδρα πριν αποπλεύσει    Ο Υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας Ύδρα πριν αποπλεύσει   

Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, όπως επίσης και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών».

«Καμπανάκι» Δένδια για τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας 

Η ελληνική φρεγάτα που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» κατά των ανταρτών Χούθι, αναμένεται να φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα σε 4 με 7 ημέρες, αναλόγως της συγκεκριμένης περιοχής όπου θα διαταχθεί να περιπολεί. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα για να αποκρούσει τυχόν επιθέσεις των Χούθι. Θα έχει και το οργανικό της ελικόπτερο Σικόρσκι και φυσικά πάνω στη φρεγάτα θα υπάρχει και πλήρως εξοπλισμένη ομάδα των ΟΥΚ για προστασία. 

Τη διοίκηση εν πλω στην περιοχή θα έχει η Ιταλία, ενώ τη συνολική διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» θα έχει Έλληνας αρχιπλοίαρχος από το Στρατηγείο της Λάρισας. 

Σήμερα πάντως είναι τα γενέθλια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κλείνει τα 70 χρόνια του, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε πριν από λίγο για να του ευχηθεί τα χρόνια πολλά


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top