Γεωργούλης: «Το κορίτσι είχε σοβαρά χτυπήματα. Δεν είδε κανέναν για μήνες»

Η Βόζενμπεργκ μιλά για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τον Αλέξη Γεωργούλη

Όσα είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ για την πολύκροτη υπόθεση Γεωργούλη στον ΣΚΑΪ

Σοκάρουν όσα αναφέρει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ για την υπόθεση βιασμού και κακοποίησης στελέχους του ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Γεωργούλη. Μιλώντας στον «Real FM» η ευρωβουλευτής αποκάλυψε τα όσα έμαθε από συγγενικό πρόσωπο της Ελένης Χρονοπούλου για την πολύκροτη υπόθεση. 

«Εγώ το κορίτσι αυτό το γνωρίζω. Τη γνωρίζω πολύ καλά. Είναι κόρη συναδέλφου και συνάδελφος η ίδια. Είναι μορφωμένο κορίτσι, γλωσσομαθής, εργατική, η οποία χαίρει εκτίμησης στις Βρυξέλλες. Σε μένα η ίδια δεν είχε πει κάτι. Όμως έμαθα από συγγενικό της πρόσωπο ότι είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που δεν μπορούσε για περισσότερους από έξι μήνες να δει κανέναν ή να μιλήσει με κανέναν, γιατί φοβόταν ότι αυτό θα μαθευτεί από τους γονείς της, τους οποίους ήθελε να διαφυλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν είχε γνώση της καταγγελίας. Δηλώνει αθώος»

«Η ίδια ως μία γυναίκα που υφίσταται βιασμό και σωματική κακοποίηση, όχι μόνο παθαίνει ένα σοκ, αλλά παθαίνει έναν έντονο ψυχικό κλονισμό για να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα. Και με αυτό που συμβαίνει τώρα με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και τον κανιβαλισμό που υφίσταται από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που δημοσιεύουν φωτογραφίες της, που δε σέβονται τίποτα κυριολεκτικά» πρόσθεσε.

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ / INTIME

Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: «Υπήρχε μια φήμη... »

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελίζα Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι υπήρχε μια φήμη που κυκλοφορούσε για τον Αλέξη Γεωργούλη εδώ και καιρό στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

«Ξεσπά» η μητέρα του Αλέξη Γεωργούλη - «Εγώ το ξέρω το παιδί μου!»

«Με τον κ. Γεωργούλη δε συμπέσαμε στις ίδιες επιτροπές. Μπορώ να σας πω ότι υπήρχε μια φήμη για μία καταγγελία, όχι την πολύ σοβαρή της κοπέλας που γνωρίζουμε, για βιασμό και κακοποίηση», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, οι καταγγελίες των συνεργατών των ευρωβουλευτών, γίνονται σε ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και μέχρι να οδηγηθούν σε Επιτροπή, παραμένουν μυστικές. «Η καταγγελία που ξέρουμε, δεν πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο, πήγε κατευθείαν στη βελγική δικαιοσύνη», κατέληξε η κ. Βόζεμπεργκ.

Γεωργούλης: Η πρώτη απάντηση στις καταγγελίες

Χθες, Πέμπτη 20/04, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη απάντησαν στις καταγγελίες για βιασμό και κακοποίηση. Σημειώνουν ότι ο Ευρωβουλευτής έμεινε έκπληκτος μόλις έμαθε για τη μήνυση και διαψεύδει τις κατηγορίες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Δικηγόροι Γεωργούλη: Ατυχής η δημοσιοποίηση της υπόθεσης πριν τις εκλογές

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δε θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top