Τουρκία: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους γείτονές μας στην Ελλάδα»

Eπικοινωνία Τσαβούσογλου- Δένδια/ Φον Nτερ Λάιεν: «Είμαστε δίπλα σας»

Tριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβόυσογλου εξέφρασε στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια,  τα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια είχε και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μετεφερε τα συλλυπήτηριά του στην Ελλαδα για την τραγωδία.

Στους 38 οι νεκροί στα Τέμπη - «Βρίσκαμε πτώματα στα χωράφια»

Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε  ανακοίνωση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Μάθαμε με μεγάλη θλίψη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ύστερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στους γείτονές μας, στην Ελλάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στους ανθρώπους και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» ήταν η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη/ Eurokinissi

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη/ Eurokinissi

Φον ντερ Λάιεν για τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαστε δίπλα σας»

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο twitter.

Σαρλ Μισέλ: «Oι σκέψεις μου είναι στον ελληνικό λαό»

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σημείωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τον ελληνικό λαό. Συνέχισε την ανάρτησή του στο twitter στα ελληνικά, λέγοντας: «Συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top