Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για καταγγελίες: «Αναπαραγωγή ψεμάτων»

Στο νοσοκομείο ο νέος διοικητής του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων

Σε σοβαρή καταγγελία σε βάρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη προχώρησε ανώτατος αξιωματικός, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος όπως και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. του ζήτησαν να «κουκουλώσει» υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε τον γιo του υπουργού. Με νέα ανακοίνωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κανει λόγο για συκοφαντίες.

Θεοδωρικάκος: Άθλιο το δημοσίευμα για τον γιο μου

Ο πρώην επικεφαλής της Αμεσης Δράσης καταγγέλλει ότι ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τον Νοέμβριο του 2021, παρενέβη και του ζήτησε με επιτακτικό ύφος -όπως ισχυρίζεται- να μην συλληφθεί ο γιος του υπουργού και ακόμα τρεις φίλοι του, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί με ναρκωτικά στην κατοχή τους. «Είναι συκοφαντίες», απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με νέα ανακοινωση που εξέδωσε χθες αργά το βράδυ.

«Αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Τάκης Θοεδωρικάκος

Ο ανώτατος αξιωματικός ο οποίος αποστρατεύτηκε, στις 25 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και κατέθεσε ότι του ζητήθηκε από τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να καταστραφούν τα ναρκωτικά.

«Ρώτησα στη συνέχεια "τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ" και μου απάντησε "να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας" .Του απάντησα ότι είμαι αναρμόδιος και πως όλες οι δικογραφίες που σχηματίζονται εν όψει των ελέγχων της Άμεσης Δράσης σχηματίζονται από τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας», ήταν η καταγγελία του αστυνομικού.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας φέρεται να απάντησε ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία για μέλος της οικογένειας του υπουργού. 

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛΑΣ

«Αντιλαμβανόμενος πλέον το μέγεθος του προβλήματος και εν όψει της αφόρητης ψυχικής πιέσεως που δεχόμουν ζήτησα από τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχο, να ελέγχουν εάν υπήρχε άτομο προσεσημασμένο για οποιαδήποτε πράξη διακίνησης ναρκωτικών ή άλλη πράξη, και σε αρνητική περίπτωση να αφεθούν ελεύθεροι».

Ο ανώτατος αξιωματικός φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο λόγος που επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες το Τμημα Εσωτερικών Υποθέσεων για να κανει την καταγγελία είναι ότι τους τελευταίους 4 μήνες δεχόταν απειλές.

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς

Στο νοσοκομείο ο νέος διοικητής του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων

Στο μεταξύ, εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες το βράδυ Δευτέρας ο νέος διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγος Παναγιώτης Πούπουζας, μετά από ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποστράτηγος Π. Πούπουζας μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με υψηλή πίεση, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Ο νέος διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο, ενώ η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

Oι πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του Star Παναγιώτη Μπούσιου για την ξαφνική αδιαθεσία του νέου διοικητή του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top