Νίκη Κεραμέως: «Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα τα σχολεία»

Τι ισχύει για τις μάσκες

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός υπογράμμισε πως «τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα».

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη», πρόσθεσε η κα. Κεραμέως.

Απόφαση Κεραμέως: Μέχρι πόσες ημέρες δε θα μετράνε οι απουσίες λόγω γρίπης

Η υπουργός ρωτήθηκε αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα. «Εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών» απάντησε η υπουργός Παιδείας.

Nίκος Kαπραβέλος: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται πως ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος είχε προτείνει να δοθεί παράταση των σχολικών διακοπών μέχρι να κοπάσει το κύμα των ιογενών λοιμώξεων.

Νοσοκομεία: Γεμίζουν από ασθενείς με γρίπη, ιώσεις και κορωνοϊό! 

«Η επίπτωση που έχει στα παιδιά αυτό με ανησυχεί περισσότερο ... για τις ιογενείς λοιμώξεις και για την έξαρση που δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της στην Ελλάδα, αντί να παίρνουμε τέτοια μέτρα ας σκεφτούμε λίγο ακόμα και για παράταση των διακοπών των παιδιών... Ας το σκεφτεί η Επιτροπή, υπάρχει μια έξαρση των ιογενών λοιμωξεων και το κυριότερο και επικίνδυνο δεν έχουμε κλίνες εντατικής»  δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον Σκάι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top