Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού και μάσκα στους ταξιδιώτες από Κίνα για Ελλάδα

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση του κορωνοϊού

Βίντεο από ANT1 για την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα και των συστάσεων που θα ισχύσουν για τους ταξιδιώτες, όπως αποφασίστηκε από το Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων της ΕΕ.

Κορωνοϊός Κίνα: Συναγερμός στο Μαξίμου- Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Πηγές αναφέρουν ότι κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η Ελλάδα να τηρήσει κοινή πλεύση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εφαρμοστούν οι συστάσεις που αποφασίστηκαν, δηλαδή αρνητικό τεστ κορωνοϊού 48 ωρών και χρήση μάσκας για όσους ταξιδεύουν από την Κίνα στην Ελλάδα. 

Συζητήθηκαν κι οι ελλείψεις φαρμάκων

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, συζητήθηκαν κι οι ελλείψεις των φαρμάκων και εκτιμήθηκε ότι, έως το τέλος του μήνα Ιανουαρίου, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, η Ελλάδα θα παραλάβει αρκετά εισπνεόμενα στα οποία καταγράφονται ελλείψεις.

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση φάρμακα σε έλλειψη 

Η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε γενόσημα, όπως επισημάνθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κορωνοϊός: Χάος στην Κίνα - Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και νοσούντων

Πάντως, αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top