Μητσοτάκης: Είμαστε στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης

«Κουβέντες του αέρα η επαναδιαπραγμάτευση με ένα νόμο και ένα άρθρο» 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε με τον Μαργαρίτη Σχοινά για το Ταμείο Ανάκαμψης (Video Star, φωτογραφία Ευρωκίνηση/Γ. Παναγόπουλος)   

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος του μετέφερε ευχάριστα νέα, για την εκταμίευση και της β΄δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.   

 Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τους «αριστερούς του χαβιαριού» 

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων έχοντας υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο τα οφέλη του οποίου αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εστιάζοντας παράλληλα στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας κατά την τελευταία τριετία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά αυτά τα τρία χρόνια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της συνάντησης. 

Μητσοτάκης: Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική 

Ο οποίος έχει μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση του Ταμείου Ανάκαμψης: «Κουβέντες «του αέρα» περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται».  

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπογράφηκαν 41 συμβάσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Αιχμή Μητσοτάκη για Τσίπρα: «Κουβέντες του αέρα η επαναδιαπραγμάτευση με ένα νόμο και ένα άρθρο»

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου. Κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σε μια αιχμή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε επαναδιαπραγμάτευση του Ταμείου, κατά την περιοδεία του στην Πέλλα.   

Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τους «αριστερούς του χαβιαριού»  

«Είμαστε, όντως, στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα αύριο από τις Βρυξέλλες σε αυτό το θέμα. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα είναι η έγκριση νωριτερα, αυτή την εβδομάδα, του εθνικού σχεδίου, του ελληνικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς προσθέτοντας καταληκτικά πως «το συμπέρασμα είναι ότι σε όλα αυτά η Ελλάδα είναι στην καρδιά των ευρωπαϊκών υποθέσεων και η Ευρώπη μέσα σε όλα αυτά πρωταγωνιστεί. Νομίζω ότι αυτό είναι το ασφαλέστερο δίδαγμα της τριετίας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top