Στο Κίεβο αιφνιδιαστικά Σακελλαροπούλου και Παναγιωτόπουλος

Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και συζητήσεις για αμυντικό υλικό  

Αιφνιδιαστική επίσκεψη θα πραγματοποιήσει η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κίεβο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, σύμφωνα  με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

Προεδρικό Μέγαρο: Όσα έγιναν στο δείπνο για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, πριν από λίγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην Πολωνία, ώστε από εκεί τα ταξιδέψει στο Κίεβο με τρένο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η κ. Σακελλαροπούλου συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επίσης θα έχει επαφές στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο

Υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο επισκέφθηκε πρόσφατα – και μάλιστα εν μέσω βομβαρδισμών – ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.  

Συνάντηση Ζελένσκι - Δένδια στο Κίεβο 

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στην Ουκρανία - Συζητήσεις για στρατιωτική στήριξη

Η κ. Σακελλαροπούλου επρόκειτο να ταξιδέψει τον Οκτώβριο στο Κίεβο, το ραντεβού, όμως, έκλεισε τώρα και είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας

Ενδιαφέρουσα θα είναι και η συζήτηση που θα έχει ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον Ουκρανό ομόλογό του, μετά και την παράδοση των τεθωρακισμένων BMP που ήταν στα ελληνικά νησιά. Οι Ουκρανοί ζητούν και άλλη στήριξη με αμυντικό υλικό, με την απάντηση της Ελλάδας να είναι ότι συζητάμε να στηρίξουμε τη χώρα στην επίθεση που δέχεται , αλλά μόνο με υλικό που δεν χρειαζόμαστε άμεσα επιχειρησιακά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top