Στο τραπέζι η προμήθεια τέταρτης φρεγάτας Βelharra από την Ελλάδα! 

Ποιες προτάσεις εξετάζονται για την προμήθεια κορβετών  

Την ώρα που οι τουρκικές απειλές χτυπούν κόκκινο, η χώρα φαίνεται ότι προχωρά για τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά για την αναβάθμιση και  του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Συνεδρίαση με «στόχο» την Ελλάδα

Όπως μετέδωσε ο  Γιώργος Ευγενίδης στο Μαξίμου έχουν γίνει συσκέψεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα εξοπλιστικά και φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ότι εξετάζεται σοβαρά η ενεργοποίηση της οψιόν που έχουμε για να πάρουμε και μια τέταρτη φρεγάτα Belharra, πλήρως εξοπλισμένη, σε μια συμφέρουσα τιμή, κάτω του 1 δις. 

Αυτό το περιθώριο το έχουμε ως τις αρχές του καλοκαιριού του 2023 με βάση την ισχύουσα σύμβαση και φαίνεται ότι εξετάζεται σοβαρά. 

Με αυξημένη επαγρύπνηση απαντά στις απειλές της Τουρκίας η Ελλάδα 

Πάει πίσω η προμήθεια κορβετών - Ποιες προτάσεις εξετάζονται

Όσον αφορά στις άλλες επιλογές για το Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα στις κορβέτες, ο δημοσιογράφος του Star ανέφερε ότι αρχικά, λόγω συγκεκριμένων πόρων, το πρόγραμμα για την αγορά κορβετών θα καθυστερήσει κι άλλο. 

Φαίνεται ότι η ιδέα της προμήθειας αμερικανικών LCS - που αποσύρονται - δεν κερδίζει έδαφος, λόγω παλαιότητας και κόστους συντήρησης.

Δένδιας: «Άστραψε και βρόντηξε» από την Αρμενία για  απειλές της Τουρκίας

Αντίθετα, προβάδισμα έχουν οι ιταλικές Doha, καθώς η ιταλική πρόταση περιλαμβάνει και συμπαραγωγή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση για γαλλικές Gowind. 

Η προμήθεια κορβετών και ποιες προτάσεις εξετάζονται

Η προμήθεια κορβετών και ποιες προτάσεις εξετάζονται (από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star)  

Επειδή, όμως, χρειάζεται χρόνος, προηγείται ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top