Νέα ελληνική «ομπρέλα» στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα και F16 Viper

Αλλά και νέα επίθεση των Τούρκων σε Μητσοτάκη μέσω Τσαβούσογλου  

Νέα επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποκαλυπτική της αγωνίας  των Τούρκων για την ελληνική αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει το «πράσινο  φως» για τη προμήθεια τριών αμερικανικών  μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα αποτελέσουν «το μάτι και το αυτί» των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο.

NATO: Η σύντομη συνάντηση Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

  Έξι  τα αναβαθμισμένα f16 Viper  ως το τέλος του έτους

Οι «οχιές»  της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμες να σχίσουν τους ελληνικούς ουρανούς και να αποτρέψουν την οποιαδήποτε απειλή. 

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον 19χρονο αριστούχο από το Ιράν 

Στα υπόστεγα της ΕΑΒ  τρέχει ήδη η αναβάθμιση 84 F16 σε έκδοση Viper, με νέες δυνατότητες, όπως 
-Ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης
-Απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας 
- Δυνατότητα για κλείδωμα πολλών στόχων 

Νέα προμήθεια τριών αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών 

Η ελληνική υπεροχή στον αέρα θα ενισχυθεί και με τρία αμερικανικά μη  επανδρωμένα αεροσκάφη  επιτήρησης, MQ-9B και δυο επίγειους σταθμούς. Ένα  Πρόγραμμα που παρουσίασε  ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή.

μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα προμηθευτεί η Ελλάδα   

μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα προμηθευτεί η Ελλάδα  

Το αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα δώσουν πλεονέκτημα σε περίπτωση μάχης κατά πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων μέσω της  ναυτικής και παράκτιας επιτήρησης   που μπορούν να πραγματοποιήσουν σε μεγάλες αποστάσεις,  ενώ μπορούν να φέρουν και οπλικό σύστημα. 

Υποψήφια με τη ΝΔ η κόρη ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ  

«Αυτό που κάνουν είναι να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική εικόνα της περιοχής ενδιαφέροντος για το ποιος πλέει εκεί, ποιος πετάει εκεί,  ποιος εκπεμπει εκεί» δηλώνει ο Φαίδων Καραιωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού «Πτήση».  Όπως προσθέτει είναι «ένας πολλαπλασιαστής ισχύος για τις ένοπλες δυνάμεις» και «το μάτι και το αυτί που βρίσκεται  σε  μια περιοχή  που δεν είχαμε πρόσβαση».    


Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου στον πρωθυπουργό

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξέχασε ότι οι S 400 που πήρε ο Ερντογάν έγιναν η αιτία για να «πετάξουν» οι Αμερικανοί την Τουρκία από το πρόγραμμα των F 35 και να μπλοκάρει το Κογκρέσο ακόμη και την αναβάθμιση των F 16 και επιτέθηκε στον ‘Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  

«Ορίστε, ο Μητσοτάκης πήγε και στην ομιλία του στο Κογκρέσο όπου μιλώντας ενάντια στην Τουρκία, με τρόπο που δεν ταιριάζει στο συμμαχικό πνεύμα και  υποβαθμίζοντας τον εαυτό του, εκλιπαρούσε λέγοντας «Μην τα δίνετε»». 

Μενέντεζ κατά Μπάιντεν για τα τουρκικά F16

Ο  Μπομπ Μενέντεζ κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για αλλαγή στάσης στο θέμα των τουρκικών f16 την ώρα που ο  Ερντογάν στέλνει αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μεταπείσει το κογκρέσο. Παράλληλα κλιμάκιο γερουσιαστών ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top