Πόλεμος νεύρων της Άγκυρας στο Αιγαίο με το ερευνητικό Γιουνούς  

Στην ίδια περιοχή όπου διεξάγεται η άσκηση «Καταιγίδα» του Π. Ναυτικού  

Μετά τις ρητορικές προκλήσεις, οι Τούρκοι ανεβάζουν τη «θερμόκρασία» και στο Αιγαίο, βγάζοντας το ερευνητικό Γιουνούς στην περιοχή ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο. 

Η Άγκυρα βγάζει το  παλαιάς κατασκευής ερευνητικό σκάφος από το Λιμάνι της Φώκαιας. Με παράνομη Navtex οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή μεταξύ Αη Στράτη, Λέσβου και Χίου, ενώ σε ένα της σημείο αυτή εφάπτεται με την περιοχή που η Ελλάδα διεξάγει την άσκηση «Καταιγίδα»  του Πολεμικού Ναυτικού.

Τουρκία Navtex στο Αιγαίο

Η περιοχή της παράνομης Navtex της Τουρκίας στο Αιγαίο 

«Απάντηση» σε τουρκικές προκλήσεις: Διάσπαρτος σε Αιγαίο ο ελληνικός στόλος 

Η απάντηση Μητσοτάκη από το Νταβός 

Από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έδωσε σαφή απάντηση στο παραληρηματικό έδωσε κρεσέντο Ερντογάν και το «Μητσοτάκης Γιοκ»  του Τούρκου Προέδρου. 

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έλεγε τα ίδια πράγματα, ότι δεν θέλει να μου ξαναμιλήσει. Ίσως αλλάξει γνώμη. Αν ο Πρόεδρος  Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα «διεθνοποιήσω» ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε κάνει λάθος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

«Ο Ερντογάν κάνει λάθος αν νομίζει ότι δε θα υπερασπιστώ την κυριαρχία μας»

Προκλητικές νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικών F -16

Οι Τούρκοι, όμως, συνεχίζουν και τις προκλήσεις με επικίνδυνες βραδινές υπερπτήσεις.  Χθες στις 20.43, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 27.000 πόδια. 

Δυσφορία στην Αθήνα για τις «ίσες αποστάσεις» της Κομισιόν

Στην Αθήνα, υπήρξε έντονη δυσφορία για τις χθεσινές «ίσες αποστάσεις»  της Κομισιόν. Μόλις προσγειώθηκε στην Ελβετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρά μηνύματα με αποδέκτη τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να αναγκαστεί σε διορθωτική δήλωση. Μάλιστα, σήμερα εκλήθη για συστάσεις και ο Τούρκος πρέσβης στην Ε.Ε. Την ίδια ώρα, το State Department, με μια μάλλον ήπια δήλωση του εκπροσώπου του, ζητούσε ρητορική αποκλιμάκωση και διπλωματική επίλυση διαφορών. 

Μητσοτάκης σε Κουλέμπα: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι εμπρηστική ρητορική, απρόκλητες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Aπαιτούμε  και αναμένουμε σεβασμό για όλους τους ηγέτες μας δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.  

Παραλήρημα στελεχών του κόμματος Ερντογάν για την Ελλάδα

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, πάντως, συνεχίζει να προκαλεί ίλιγγο στα στελέχη του κόμματος Ερντογάν. 

«Μιλάμε για έμπρακτα στοιχεία πολιορκίας της Τουρκίας. Μα τι δουλειά έχουν αυτές οι βάσεις μπροστά στη μύτη μας;» αναρωτηθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος AKP Νουρμάν Κουρτουλούς.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top