Η φωτογραφία του ζεύγους Μπάιντεν με Κυριάκο και Μαρέβα Μητσοτάκη

Θερμό μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ: Πιο στενές από ποτέ οι σχέσεις μας

Μια φωτογραφία του ιδίου και της συζύγου του, Τζιλ, μαζί με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη ανέβασε ο Τζο Μπάιντεν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο.

«Ήταν τιμή που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη είναι πιο ισχυρές από ποτέ», ανέφερε η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος φορούσε τη γραβάτα με τη σημαία της Ελλάδας.

Μπάιντεν Σε Μητσοτάκη: Ύμνοι για την Ελλάδα στον Λευκό Οίκο

Η Τζιλ Μπάιντεν φορούσε ένα φλοράλ φόρεμα, ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη λευκό παντελόνι και σατέν μπλε ραφ μπλούζα με χρυσό κόσμημα.

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις των δύο χωρών

Για ιστορικό υψηλά επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ έκανε λόγο η ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Τι συζήτησαν στο οβάλ γραφείο

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Όπως μάλιστα υπογράμμισαν, οι διαρκείς δεσμοί μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών έχουν καθορίσει τους διμερείς δεσμούς για περισσότερους από δύο αιώνες.

Μητσοτάκης - Μπάιντεν

Για ιστορικό υψηλά επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ έκανε λόγο η ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Μπάιντεν: Γραβάτα με ελληνική σημαία στη συνάντηση με Μητσοτάκη!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, καθώς οι δύο ηγέτες εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική συνεργασία, τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή για την περαιτέρω επέκταση του διμερές εμπορίου και των επενδύσεων. Επιπλέον, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές εναντίον της δημοκρατίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top