Κηδεία Γιαννάκου: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Μητσοτάκης στον επικήδειο: στέλεχος που κοσμούσε τις κυβερνήσεις    

Με θλίψη και συγκίνηση ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτισε τη βουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου  η οποία έφυγε την Κυριακή από τη ζωή, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πέθανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου  

κηδεία της Μ. Γιαννάκκου στο Α' Νεκροταφείο

H κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκκου στο Α' Νεκροταφείο 

Σήμερα η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου – Με δημοτική δαπάνη

Στην κηδεία της στο Α΄ Νεκροταφείο παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο, πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων κ.ά. 

Παρών ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, νώ στεφάνι έστειλαν ο  κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάνη. Ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής

Ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής στην κηδεία της Μ. Γιαννάκου   

Κατά την έξοδο υπήρξε θερμό χειροκρότημα και στρατιωτική μπάντα έπαιζε  πένθιμο εμβατήριο.

«Σε δεύτερο πρόσωπο και σε ενεστώτα χρόνο. Κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι έφυγες. Ήταν τόσες οι δυσκολίες που ξεπερνούσες. Θεωρούσαμε ότι θα ήταν μια ακόμη κερδισμένη μάχη» τόνισε ο πρωθυπουργός στον επικήδειο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητά «και το μανιάτικο πείσμα» της Μ. Γιαννάκου, στην πολιτική της δραστηριοποίηση από την ΟΝΝΕΔ μέχρι τη Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. 

Ο Κ. Καραμανλής στη κηδεία της Μ. Γιαννάκου

Ο Κ. Καραμανλής στη κηδεία της Μ. Γιαννάκου   

«Στέλεχος που κοσμούσε τις κυβερνήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο οποίος τη χαρακτήρισε ακόμα «ανυποχώρητη πολέμια του δογματισμού, που δε δίστασε να υψώσει την τολμηρή της φωνή της απέναντι στις ιαχές».    

Ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην κόρη της Μ. Γιανάκου, Ζωή:    

«Η Μαριέττα έφυγε όρθια με τη σκέψη στο μέλλον της κόρης της. Είμαστε τόσοι οι φίλοι της που η Ζωή δε θα είναι ποτέ μόνη της».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top