Μητσοτάκης – Χάρις: Στο «μενού» τουρκική προκλητικότητα και Ουκρανία

Τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Harris για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σκληρή πολιτική κόντρα μετά την αναφορά Μητσοτάκη για ΣΥΡΙΖΑ και δημοκρατία

Μητσοτάκης - Χάρις

Ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Καμάλα Χάρις / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Η Καμάλα Χάρις και ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Μητσοτάκης - Χάρις

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Γενική κινητοποίηση σε Ντόνετσκ και Λουχάνσκ – Μένουν μόνα τα γυναικόπαιδα

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μητσοτάκης: Τι συζήτησα με την Καμάλα Χάρις

Μετά τη συνάντησή του με την Καμάλα Χάρις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους είπε - μεταξύ άλλων - ότι με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «συμφωνήσαμε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους».

«Υπάρχει μεγάλη στήριξη τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου. Η στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην Ανατ.Μεσόγειο ενισχύεται ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτηση για το θέμα της ενίσχυσης των πηγών ενέργειας στην ΕΕ», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top