Τουρκικές ακταιώροι παρενοχλούν ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

Προκλητικό παραλήρημα Ακάρ

Μόλις δυο ημέρες μετά  τη συνάντηση του με τον υπουργό άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Χουλουσί Ακάρ ρίχνει λάδι στη φωτιά με νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας. 

Στο πολεμικό ναυτικό το πλοίο «Αίας»

Την ώρα μάλιστα που έρχεται στο φως βίντεο ντοκουμέντο από τις ασταμάτητες παρενοχλήσεις των τουρκικών ακταιωρών σε ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο.

Τουρκική ακταιωρός πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα, επικίνδυνα και άγρια σκάφος του λιμενικού μας , ανοιχτά της Λέσβου.  

Μέρα και νύχτα οι τούρκοι προκαλούν στα νερά του Αιγαίου. Στα πλάνα, φαίνεται καρέ-καρέ το τουρκικό λιμενικό, το οποίο όχι μόνο δεν αποτρέπει τη διέλευση των δουλεμπορικών, αλλά σε αρκετά σημεία είναι κοντά τους. 

 Συνοδεύει το σκάφος που είναι γεμάτο μετανάστες και προκαλεί επικίνδυνο κυματισμό για να το οδηγήσει στα ελληνικά νερά. 

Το περιστατικό συνέβη στην Κω το 2020. Το ντοκουμέντο έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές. Οι εικόνες διαψεύδουν περίτρανα την τουρκική προπαγάνδα-σημαία του Ερντογάν ότι οι Έλληνες πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο.


«Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. 

Προκλητικό παραλήρημα Ακάρ 

Η Ελλάδα αποδεικνύει την αλήθεια της ενώ ο τούρκος Υπουργός Άμυνας εξακολουθεί το παραλήρημα.

 «Δυστυχώς συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που κλιμακώνουν την ένταση και είναι αντίθετες με το πνεύμα της συμμαχίας. Δεν μπορείτε εσείς να αγνοείτε τη συνθήκη της Λωζάνης και δεν μπορείτε να αγνοείτε  τη συνθήκη των Παρισίων» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top