Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2022

Κικίλιας: Κατακόρυφη η αύξηση των προκαρατήσεων

Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα σημειώσει η Ελλάδα το 2022.

Αυτό τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι: «Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κικίλιας: Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 300% ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια.

Η φετινή εικόνα για τον τουρισμό κρουαζιέρας, εξήγησε, διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε επίσης λόγο για κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που του δίνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε. Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

Τι είπε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

«Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των εγκληματιών με μικρές οπαδικές ομάδες»

Ο κ. Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο Άλκη που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για «κατακάθια της νύχτας και γκάγκστερς που κρύβονται πίσω από τη σημαία μιας αθλητικής ομάδας».

«Δεν το αντέχει το στομάχι μας των φυσιολογικών ανθρώπων και η ψυχή μας αυτό το οποίο έγινε και δυστυχώς γίνεται κατ’ επανάληψη. Γιατί δεν είναι το πρώτο και φοβάμαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Εκτός αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες του επαγγελματικού αθλητισμού μαζί με την Πολιτεία και τους φορείς και κόψουν τον ομφάλιο λώρο της σχέσης των κατακαθιών της νύχτας, των εγκληματιών και των γκάνγκστερς με μικρές οπαδικές ομάδες. Αυτών που κρύβονται πίσω από την σημαία μιας αθλητικής ομάδας και κάθε τρεις και λίγο βλέπετε «ραντεβού θανάτου», φονικά όργανα, δρεπάνια και τσεκούρια. Νομίζω ότι όλοι το θέλουν τελικά αυτό. Κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος και να συμφωνηθεί τι θα γίνει και να τηρηθεί από όλους. Υπερβαίνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού, νομίζω ότι υπερβαίνει και μία Κυβέρνηση. Πρέπει να είναι μία συμφωνία κυρίων μεταξύ όλων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top