Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία λόγω της επέλασης του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού η Νίκη Κεραμέως.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σοχλείων, όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία», είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)», υποστήριξε η κυρία Κεραμέως.

Μετά από 2 δεκαετίες αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας στα σχολεία

Όπως τόνισε, χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. «Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά», είπε.

Τι είπε για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών

Απαντώντας στο πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας  από 5 έως 11 ετών, μετά το «πράσινο φως», που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι θα περιμένει να δει τι θα πει σχετικά η Επιτροπή των Ειδικών.

EMA: «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών 5 - 11 ετών με Pfizer

Σχετικά με τον εμβολιασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ανέφερε ότι στα πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές και στους φοιτητές πάνω από 82%. Παράλληλα, είπε πως πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

«Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια μεγάλη αύξηση στον εμβολιασμό των παιδιών. Στις ηλικίες του λυκείου το ποσοστό πλησιάζει το 50%, στο γυμνάσιο το ποσοστό είναι στο 30%», διευκρινίζοντας ότι αφορά είτε μια δόση είτε κλεισμένο ραντεβού.

Τι προβλέπεται για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Αντιμέτωποι με αυστηρές ποινικές κυρώσεις πιθανόν να βρεθούν όσοι αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους γονείς- αρνητές στις Σέρρες

«Η προβλεπόμενη ποινή που υπήρχε για τους γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο καταργήθηκε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η υπουργός τονίζοντας το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από το θέμα της γονικής μέριμνας που θα τίθεται υπό εξέταση, μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνει ειδική διάταξη, που προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top