Μετά από 2 δεκαετίες αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας στα σχολεία

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί  σύλλογοι οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη θωράκιση των σχολών τους λόγω του κορωνοϊού. 

Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

Την ίδια ώρα η υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε αλλαγές στα προγράμματα σπουδών που θα ισχύσουν από το 2023.

«Για να  κατανοήσει κανείς την αλλαγή για την οποία μιλάμε η οποία είναι πραγματικά μία πραγματική επανάσταση του τρόπου που διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο πρέπει κανείς να μιλήσει με συγκεκριμένα  παραδείγματα. Στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα θα σας πω το παράδειγμα της ιστορίας. Αντί  πλέον  να μαθαίνεις ένα κομμάτι ιστορικών γεγονότων απέξω  πλέον ο μαθητής θα μπαίνει στη λογική να γράψει μία επιστολή σα να ήταν ο ίδιος ιστορικό πρόσωπο» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Νίκη Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων 


«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων» τόνισε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: 

«Θέλω να τονίσω όμως ότι όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο,  περίπου 29% των κρουσμάτων αφορούσε σε παιδιά. Πλέον αυτό το νούμερο με βάσει τα τελευταία στοιχεία που είδα προχθές έχει κατέβει στο 23% . 

Αποκλεισμένο το κέντρο της αθήνας για τρεις ώρες  από διαμαρτυρία φοιτητών

Μερίδα φοιτητών συγκεντρώθηκε στα προπύλαια του πανεπιστημίου ζητώντας να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την πανδημία. Επίσης αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου για την παρουσία της πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Ιδρύματα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top