Δένδιας: Γειτονικές μας χώρες δε σέβονται την ελευθερία του Τύπου

Τι είπε ο ΥΠΕΞ για τις διώξεις δημοσιογράφων στην Τουρκία     

Νίκος Δένδιας

Στη σημασία της Ελευθερίας του Τύπου αναφέρθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Τερματισμού της Ατιμωρησίας για Εγκλήματα κατά Δημοσιογράφων, η οποία καθιερώθηκε με την ελληνικής πρωτοβουλίας Απόφαση 68/163 (2014) της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Δένδιας για Βόρεια Μακεδονία: Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται

«Η Ελλάδα αποδίδει σήμερα φόρο τιμής σε όλους τους δημοσιογράφους και εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον κόσμο, που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και όσους υπέστησαν ή εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών.

Ερντογάν: Δεν πάει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη επειδή προσκλήθηκε η Ελλάδα!   

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα σε διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή και της UNESCO,  ο Νίκος Δένδιας επισήμανε αιχμηρά για τη γειτονική Τουρκία (χωρίς να την κατανομάσει) πως «δίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ελευθερία του λόγου γιατί αισθανόμαστε τις επιπτώσεις στην άμεση γειτονιά μας». Για παράδειγμα, ανέφερε ότι σε ένα γειτονικό κράτος σήμερα είναι καταδικασμένοι 80 δημοσιογράφοι, 93 έχουν συλληφθεί και 167 είναι καταζητούμενοι».

Νέα «τάπα» Δένδια σε Τσαβούσογλου: Τουρκία που δεν προκαλεί δεν υπάρχει  

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στον αντίκτυπο της ρητορικής μίσους στην ασφάλεια των γυναικών δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι η πληροφόρηση είναι ένα δημόσιο αγαθό που δικαιούται ο καθένας, καθώς δίνει δύναμη στους πολίτες και παρέχει τη δυνατότητα για συμμετοχή στη  δημοκρατική διακυβέρνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top