«Οικογένειες» Μητσοτάκη - Παπανδρέου:  Τι είπε ο Θ. Ρουσόπουλος

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο της Όλγας Μπακομάρου

Βιβλίο Οικογένειες Θ. Ρουσόπουλος

Το βιβλίο της Όλγας Μπακομάρου «Οικογένειες» (εκδόσεις Αρμός) με 20 συνεντεύξεις στην ίδια που έγιναν πρωτοσέλιδα και συζητήθηκαν, με συνομιλητές τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές Παπανδρέου – Μητσοτάκη και μέλη των οικογενειών τους, που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας,  παρουσιάσθηκε σήμερα διαδικτυακά.   

«Διαχρονική αξία έχουν οι συνεντεύξεις επιφανών προσώπων της ιστορίας όταν απαντούν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Η Όλγα Μπακομάρου κατέχει την μαγική συνταγή για το δεύτερο. Σ᾽αυτό το βιβλίο βιογραφούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, Παπανδρέου και Μητσοτάκη, μέσα από τα λόγια των μελών τους. Οι απαντήσεις τους στην κρίση σας…» γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο βουλευτής της ΝΔ (αλλά και πανεπιστημιακός και δημοσιογράφος επίσης) Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος και συμμετείχε στη διαδικτυακή παρουσίαση.      

«Αναζήτησα στη Google να δω πόσες πολιτικές οικογένειες υπάρχουν στον πλανήτη. Και εξεπλάγην, γιατί νόμιζα ότι αποτελούμε κάποιου είδους εξαίρεση εμείς εδώ. Αλλά ο μέσος όρος κινείται μεταξύ 10 και 14%, οι πολιτικές οικογένειες που όχι απλώς υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό, αλλά που μέλη της έγιναν πολιτικοί ή πρόεδροι. Δεν αποτελούμε συνεπώς εξαίρεση, εξαίρεση αποτελεί αυτό το εκπληκτικό βιβλίο της Όλγας Μπακομάρου, το οποίο θεωρώ ότι για αυτούς που ενδιαφέρονται για την ιστορία αλλά και για την κοινωνιολογία της πολιτικής ιστορίας στην Ελλάδα είναι ένα απαραίτητο βοήθημα» ανέφερε ο κ, Ρουσόπουλος.     

«Είναι ένα βιβλίο σημαντικό, μιας δημοσιογράφου που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική δημοσιογραφία» τόνισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.         

«Έκανα την απομαγνητοφώνηση όλη τη νύχτα και έβγαζα -  δεν είναι δυνατόν μία συζήτηση να είναι κατά λέξη -  το «ζουμί» της συνέντευξης, να βγαίνει η προσωπικότητα του άλλου και η γλώσσα με την οποία απαντά, το οποίο είναι και το δυσκολότερο πράγμα» εκμυστηρεύθηκε για την τεχνική των συνεντεύξεων η Όλγα Μπακομάρου.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top