Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων; Τι σκέφτεται η κυβέρνηση  

Στο τραπέζι η αναστολή σύμβασης εργασίας μαζί με την άδεια άνευ αποδοχών

Αποκλειστικές πληροφορίες για το αν θα γίνουν απολύσεις σε όσους δεν εμβολιάζονται μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.     

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!

;Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να νομοθετήσει, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση, την απόλυση εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ακόμη κι αν έχει θεσπιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός. Υπάρχει μια κλιμακωτή  αντιμετώπιση του θέματος της υποχρεωτικότητας.

Πελώνη: «Αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς»

Η λογική είναι να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι και να πάνε να εμβολιαστούν. Οχι να γίνουν αναγκαστικά απολύσεις ούτε να υπάρξει  αναταραχή.

Όμως το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει την αναστολή συμβάσεων. Και θεωρείται ότι η αναστολή συμβάσεων και η άδεια άνευ αποδοχών δε χρειάζεται να συνδεθεί με νέες διατάξεις με απόλυση.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Μητσοτάκη για εμβολιασμό, ελέγχους και μετάλλαξη Δ

Γιατί στην πραγματικότητα, όπως τόνισε ο Π. Μποτσαράκος,  έτσι όπως είναι σήμερα ισοδυναμεί με απόλυση. «Διότι, πόσο μπορεί ένας εργαζόμενος να παραμένει σε άδεια άνευ αποδοχών χωρίς να πληρώνεται τον μισθό του; Πως θα ζήσει;» διερωτήθηκε ο πολιτικός συντάκτης του Star. 

Επιπλέον αυτό που υπάρχει σαν σκέψη είναι να θεσπιστούν υγειονομικά πρωτόκολλα για συγκεκριμένες κρίσιμες  υπηρεσίες,  είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Τi  σημαίνει αυτό; Ότι όποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο μπορεί να βγαίνει σε αναστολή.

«Tο θέμα είναι  αν κάποια στιγμή θα μπει ένα ταβάνι ένα όριο δηλαδή στο πόσο χρονικό διάστημα μπορεί κάποιος να είναι σε αναστολή εργασίας. Γιατί αυτό θα είναι απόλυσηΝομικά μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο. Γιατί πολλοί εργαζόμενοι λένε ότι θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις αν βγουν σε αναστολή» ανέφερε τέλος ο Π. Μποτσαράκος.  .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top