Φωτιά Σχίνος Κορινθίας – Πέτσας: Γιατί δεν έστειλε SMS το 112 τη νύχτα

Τι είπε για τις έρευνες σχετικά με τον λόγο της πυρκαγιάς 

Στο γεγονός ότι δεν κρίθηκε σκόπιμο να σταλεί SMS από τo 112 τη νύχτα για την πυρκαγιά στην  Κορινθία αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της  Βουλής για το νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται η απλή αναλογική στις εκλογές της  Αυτοδιοίκησης. Όπως άφησε να εννοηθεί λόγω της ώρας δεν έπρεπε να προκληθεί πανικός, ενώ λόγω των συνεχών αλλαγών της διεύθυνσης των ανέμων, υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού ακόμη και των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκε οικισμός            

«Τη νύχτα κρίθηκε σκόπιμο να μη σταλεί το 112. Όταν χρειάστηκε εστάλη δύο φορές σήμερα. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις. Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοινώσεις και ο κ. Χαρδαλιάς κάνει ανακοινώσεις αυτή την ώρα» Ο κ Πέτσας ζήτησε επίσης «να μην ασκούμε μικροπολιτική στο θέμα της πυρκαγιάς».  

Φωτιά Σχίνος: Προς το Αλεποχώρι οι φλόγες - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

 Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:  

Φωτιά Σχίνος: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε ο Χαρδαλιάς

«Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας από την Αστυνομία. Εγώ και χθες και σήμερα επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Μεγαρέων. Λόγω της φύσης του ανέμου ήταν δύσκολη η κατάσβεση, υπήρχαν στροβιλισμοί και κίνδυνος εγκλωβισμού αυτών που επιχειρούν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top