Άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο εξετάζει η κυβέρνηση

Μακρή: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα η σχολική χρονιά

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά είναι πιθανό να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Ήδη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αρχίσουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Με δηλώσεις της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επιβεβαιώσε πως το σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Άρση μέτρων: Ποιοι θα πάνε σήμερα με self test στη δουλειά

«Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Φέτος η σχολική χρονιά τελειώνει στις 25 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, στις 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσια – λύκεια), ενώ οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τι θα γίνει με τα παιδιά που θα νοσήσουν με κορωνοϊό

Ένα θέμα, που απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες, είναι το τι θα συμβεί με όσους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων νοσήσουν από κορωνοϊό και δεν μπορέσουν να διαγωνιστούν.

Πανελλήνιες 2021: Οι σχολές με μείωση και αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι υποψήφιοι αυτοί τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο, ώστε οι εν λόγω υποψήφιοι να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο, όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων, είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ.

«Δε θα υπάρξει μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς, που δε θα κάνουν το εμβόλιο»

H κυρία Μακρή αναφερόμενη στα self test, τα οποία υποχρεούνται να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί, είχε πει πρόσφατα πως, για όσους αρνούνται, προβλέπονται πειθαρχικές ποινές, που φτάνουν έως τη μείωση μισθού.

Self test: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να το κάνουν

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει για το εμβόλιο, δηλαδή «δε θα υπάρξει μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο». 

Όσον αφορά τον αριθμό των self test στους μαθητές ανά εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα sef test την εβδομάδα». Ωστόσο,  ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε στον ΑΝΤ1, ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία.

Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για φροντιστήρια

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης.

Όπως τόνισε η κυρία Νίκη Κεραμέως, η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα στο άνοιγμα των δρστηριοτήτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top