Νέα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά σε όλη την επικράτεια»

ανάρτηση Μητσοτάκης νέα πρότυπα σχολεία

Ανάρτηση για τα 50 νέα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία  που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας, έκανε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Υπ. Παιδείας: Διπλασιάζονται τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στην ανάρτησή του:  

«Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση. Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την επικράτεια».

 

Να σημειωθεί ότι τα 50 νέα σχολεία, που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα, προστίθενται στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Άνοιγμα σχολείων: 3.000 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε επίσης  το Υπουργείο Παιδείας. Μέχρι τώρα Πειραματικά σχολεία λειτουργούν σε 7 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Πρότυπα σε 5 από τις 13. Από το σχολικό έτος 2021-2022 θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις ενώ στις 10 από τις 13 θα λειτουργούν και Πρότυπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top