Μενδώνη: Δική μου επιλογή ο Δημήτρης Λιγνάδης- «Ατυχής η διατύπωσή μου»

Τι απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου

Η Λίνα Μενδώνη παραδέχτηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική της επιλογή για καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και πως στη συνέντευξη τύπου η ίδια είχε μια ατυχή διατύπωση. 

Μενδώνη: «O Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»

Όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού, κατά την ολομέλεια της Βουλής και μετά από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, η τοποθέτηση του σκηνοθέτη στη διεύθυνση του Εθνικού έγινε με αυστηρά κριτήρια, με τον ίδιο τρόπο όπως έγινε και του προηγούμενου διευθυντή επί ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λιβαθινού. Η τοποθέτηση έγινε όπως προβλέπει το καταστατικό ίδρυσης του Εθνικού. Δεν άλλαξε ο νόμος, επειδή θα έμενε στο αέρα για αρκετό καιρό και τότε τα θέατρα λειτουργούσαν, σημείωσε. 

Ο διορισμός Λιγνάδη ήταν δική μου επιλογή και έγινε με αυστηρά κριτήρια του Εθνικού. O Λιβαθινός έκανε λόγο τότε για σπουδαία επιλογή

Στη συνέχεια ανέφερε πως «η Λυδία Κονιόρδου ήταν πρωταγωνσίστρια του. Τι απαντάτε; Δε γνωρίζατε δε θα απαντούσατε; Και σωστά. Ούτε κι εγώ γνώριζα μετά έμαθα. Μπορεί να έγιναν επικοινωνιακές αστοχίες. Μόλις δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του Νίκου Σ., μετά από λίγο έφυγε από τη θέση του. Αυτό λέγεται συγκάλυψη;  Το δείξαμε με τη Σοφία Μπεκατώρου, το δείχνουν οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού».

56 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών υπέρ της Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και αντιφάσεις στη κριτική που ασκεί και είπε όχι σε μια τοξική λασπομαχία. 

Διχάζει τη ΝΔ η Μενδώνη: Βουλευτές εναντίον της και Υπουργός υπέρ της

«Η κυβέρνηση αυτή δε συγκαλύπτει. Είναι βαριά λέξη... Είναι θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας, γιατί αυτό είναι ακραίο και αντίθετα νομιμοποιεί ακραίες θέσεις που είδαμε πριν από λίγες ήμερες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει σε κατάσταση τοξικότητας και θα ήταν κακό και για την ίδια την κοινωνία» κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη παραιτήθηκε ο Ταραντίλης

Νωρίτερα, η Σία Αναγνωστοπουλου εξαπέλυσε σκληρή κριτική, ζητώντας την παραίτησή της και απευθυνόμενη στη Μενδώνη, είπε: «δεν ντρέπεστε;». Την κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και τη χαρακτήρισε “persona non grata” για τον πολιτισμό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top