Γεννηματά: «Γαλάζιος» ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία

Για Ικαρία: Δεν κολλάει ο ιός για όσους τρώνε με τον Μητσοτάκη

Να αποσύρει το νομοσχέδιο ζήτησε από την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και του τραμπουκισμού των παρατάξεων και των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, μάλιστα, με στόμφο, πως «κάθε μέρα που περνάει τα δύο κόμματα μοιάζουν όλο και περισσότερο. Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει».

Μητσοτάκης: Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπογράμμισε πως με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση, διασπά  σκόπιμα το μέτωπο της πλειοψηφίας, «που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων, αλλά όχι αυτού του τύπου».

«Μάσκα, μάσκα»: Γιατί διέκοψε για λίγο τη δευτερολογία του ο Μητσοτάκης

«Μετατρέπει το ερώτημα “φύλαξη ή ασυδοσία” στο “αστυνομία ή όχι αστυνομία”. Επιτρέπει, έτσι, σε αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι, να “κρυφτούν” πίσω από το “όχι στην αστυνομία”».

Σκληρή κριτική Τσίπρα για ΑΕΙ: Μνημείο αυταρχισμού το νομοσχέδιο

H κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατέθεσε έναν συγκρουσιακό νόμο χωρίς ουσιαστικό διάλογο και επιδίωξη συναίνεσης.

«Το Κίνημα Αλλαγής λέει “ναι” στη φύλαξη, “όχι” στην αστυνομοκρατία. “Ναι” στην αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. “Όχι” στα αστυνομικά τμήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο. “Όχι” στους αστυνομικούς με γκλοπ και χειροπέδες μέσα στις σχολές. “Όχι” στις κάμερες μέσα στην τάξη και στην παρακολούθηση με drones», σημείωσε.

Επίθεση σε Μητσοτάκη για Ικαρία: Δεν κολλάει ο ιός σε όσους τρώνε μαζί του

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία.

«Ο ιός κολλάει εάν είσαι έξω από μαγαζί με άλλους ανθρώπους, δεν κολλάει όμως, εάν ένας στρατός παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας τρώει με τον πρωθυπουργό», είπε η κα Γεννηματά.

Η ίδια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τα αλλεπάλληλα λάθη και είπε πως η κυβέρνηση δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, λόγω της συσκότισης των δεδομένων, βάσει των οποίων λαμβάνει τις αποφάσεις.

«Αυτοσχεδιάζετε και προχωράτε με τη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”, τρέχοντας πίσω από την πανδημία», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top