Δημοσκόπηση: Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

εμβόλιο

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, οι πολίτες εκφράζουν δυσαρέσκεια για την πορεία του.

δημοσκόπηση προβάδισμα ΝΔ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open, το προβάδισμα διαμορφώνεται στις 15,9 μονάδες καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

δημοσκόπηση πρόθεση ψήφου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45% στο ερώτημα για το «ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύεστε περισσότερο», δεύτερος ο «Κανένας» με ποσοστό 30% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.

δημοσκόπηση ψήφος εμπιστοσύνης

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, το 40% δηλώνει ότι θα ήθελε περισσότερες αλλαγές, το 38% δεν εκφράζει γνώμη και το 18% θεωρεί ότι έγιναν σωστές αλλαγές.

δημοσκόπηση ανασχηματισμός

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την πανδημία, το 32% εκτιμά πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ το 60% θεωρεί πως η αντιμετώπιση εξελίσσεται «βλέποντας και κάνοντας».

δημοσκόπηση διαχείριση πανδημίας

Δυσαρέσκεια για την πορεία του εμβολιασμού

Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, το 43% των πολιτών δεν ικανοποιημένο, έναντι του 36%, που είναι ικανοποιημένοι και 21% που δεν απαντούν.

δημοσκόπηση εμβολιασμός

Επίσης, σε ποσοστό 62% κρίνουν αρνητικά τον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων που παρέκαμψαν τη διαδικασία, έναντι 22% που τη βλέπουν θετικά.

δημοσκόπηση εμβολιασμός αξιωματούχων

Αναφορικά με την επάρκεια των μέτρων στήριξης, το 45% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι 41% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

δημοσκόπηση μέτρα στήριξης

Αισιόδοξη είναι η εικόνα σε σχέση με το πόσοι εκ των ερωτηθέντων επιθυμούν να εμβολιαστούν: Το 48% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως (έναντι 33% τον Δεκέμβριο), το 31% απαντά πως θα περιμένει (42% τον Δεκέμβριο), ενώ το 17% λέει «όχι» (έναντι 19% τον Δεκέμβριο).

δημοσκόπηση εμβολιασμός
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top