Χρυσοχοϊδης για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: «Νεκρή πόλη η Αθήνα μετά τις 22:00»

«Η αστυνομία θα επεμβαίνει και στα πάρτι»

Μόνοι στο σπίτι θα κάνουμε φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, καθώς από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της αστυνομίας που προβλέπει αυστηρούς και καθολικούς ελέγχους παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων και να  αποτραπούν τα σχέδια για πάρτι και πολυπληθείς συναθροίσεις στα σπίτια λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου. 

Ρεβεγιόν… σπίτι: Μπλόκα και έλεγχοι παντού για να αποτραπούν τα πάρτι

Χρυσοχοϊδης: Δέκα το βράδυ δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους

«Δέκα το βράδυ δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι τόσο σήμερα όσο και αύριο, οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί.

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δε θα κάνουμε εμβόλια, θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ», προειδοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προσθέτοντας ότι κάθε γιορτή είναι και μια μαχαιριά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Χρυσοχοϊδης για κορωνοϊό: Στην κόψη του ξυραφιού η Αττική

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η Αττική είναι στην «κόψη του ξυραφιού» και πως παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη (30/12/2020), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 942 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 443 διασωληνωμένους και 58 θανάτους.

Κρούσματα Αττική: Αυτοί είναι οι δήμοι που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Στις περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό κρούσματων παραμένουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Από τα 942 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, τα 341 εντοπίζονται στην Αττική (ανατολική Αττική 59, βόρειος τομέας Αθηνών 45, Δυτική Αττική 30, δυτικός τομέας Αθηνών 39, κεντρικός τομέας Αθηνών 90, νότιος τομέας Αθηνών 40, Πειραιάς 38) και τα 170 στη Θεσσαλονίκη.

Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο Έβρος με 48 κρούσματα, η Λάρισα με 28, η Ροδόπη με 21 και η Πιερία με 20 κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκε και αυστηρό τοπικό lockdown στην Κάλυμνο έως τις 9 Ιανουαρίου.

Άρση lockdown - άνοιγμα εστίασης: Από τέλος Φεβρουαρίου και βλέπουμε

Η αστυνομία θα επεμβαίνει και στα πάρτι

Με ή χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων, «είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο» διεμήνυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ δεν έκρυψε ότι φοβάται πως μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς».

Ωστόσο ο Υπουργὀς Προστασίας του Πολίτη άφησε και μία χαραμάδα ελπίδας, λέγοντας πως σιγά σιγά βλέπουμε φως στο τούνελ.

«Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα, τον μαζικό εμβολιασμό, και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα, δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top