Δήθεν πρόσκληση της Άγκυρας για στρατιωτική συνάντηση

Με το Oruc Reis να κινείται κοντά στις ελληνικές ακτές

Επίσημη πρόσκληση έστειλε η Άγκυρα στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης στρατιωτικών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο χωρών στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημέρίδα Χουριέτ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται απάντηση.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, και συγκεκριμένα με την αρθρογράφο Χαντέ Φιράτ, η οποία έχει καλές πηγές μέσα από την κυβέρνηση, η Τουρκία θέλει να ανοίξουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις, στόχος είναι να λυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των καλών σχέσεων και του διαλόγου αλλά τετελεσμένα δεν θα επιτραπούν.

Ισραήλ: Πλήρης η στήριξή μας στην Ελλάδα

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η Τουρκία δεν αγνοεί την πιθανότητα σύγκρουσης από κάποιο λάθος, που μπορεί να προκληθεί. 

Για τις μυστικές επαφές της Τουρκίας με την Αίγυπτο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις. «Μπορεί να υπάρχει μεγάλο όφελος, εάν οι δύο χώρες να συνεργαστούν», αναφέρουν.

Ατσάλινο τείχος από το Πολεμικό Ναυτικό για το Oruc Reis

Για την ΕΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία δεν είδε κανένα βήμα και πως εφαρμόζεται ένα «κεκαλυμένο» εμπάργκο από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. 

Για τους S400 οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται δοκικές και έλεγχος του συστήματος. «Όπως όταν αγοράσει κανείς μια τηλεόραση, την στήνει και κοιτάζει εάν δουλεύει ή όχι», αναφέρουν οι πηγές. Προσθέτουν ότι η Τουρκία γνωρίζει  τί κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες εναντίον της και πως η ίδια εκπληρώνει τα καθήκοντά της απέναντι στο ΝΑΤΟ στο ακέραιο. 

Σημειώνεται πως η Αθήνα έχει επίσημα ξεκαθαρίσει πως δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με την Τουρκία, εάν δεν αποσύρει πρώτα το Oruc Reis.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top