Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση σε Κοζάνη και Γιάννενα 

Σταθερή η κατάσταση στην Αττική αλλά και «εύθραστη»  

Στοιχεία που δείχνουν την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης, παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος  παρέθεσε επίσης τα στοιχεία από μία σειρά ευρωπαϊκών κρατών που δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Ερήμωσε η Κοζάνη μετά το lockdown

«Όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επαναπαυθούμε» τόνισε. 

Ο  Υφυπουργός αναφέρθηκε και στα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία η ΠΕ Κοζάνης εντάχθηκε στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου, την κατηγορία 4 και ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη 2.698 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και διαπιστώθηκαν 15  παραβάσεις.  

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν στην ΠΕ Κοζάνης (αναστολή λειτουργίας για δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, υποθηκοφυλακεία, θεάματα – ακροάματα κ.α.) και επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς την ΠΕ Κοζάνης για γάμους και κηδείες. 

Χαρδαλιάς: Μάσκα και στα εστιατόρια όσο δεν τρώμε! 

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί μαζί με τους Γ.Γ.  Πολιτικής Προστασίας  Βασίλη Παπαγεωργίου και Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο στην Κοζάνη το Σάββατο και εν συνεχεία στα Γιάννενα, όπου χαρακτήρισε την κατάσταση επίσης «εξαιρετικά κρίσιμη».     

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πάντως ότι παρότι είναι αριθμητικά πολλά τα κρούσματα στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, υπάρχει μία σταθερότητα στην επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας και με τα σημερινά  δεδομένα απέχει από το να ενταχθεί στην κατηγορία 4. Συμπλήρωσε όμως ότι κάθε επιδημιολογική εικόνα «είναι εύθραστη και μπορεί να αλλάξει».

Νέα έκρηξη κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 508 νέα- Στο επίκεντρο η Αττική με 224          

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top