Σύναντηση με τον δήμαρχο της κοινότητας Cargèse είχε ο πρωθυπουργός

Βρήκε Έλληνες στην Κορσική

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον δήμαρχο της κοινότητας Cargèse, François Garidacci και τις ελληνικής καταγωγής κυρίες, Marie-Louise Zanettacci και Emmanuelle Frimigacci-Peroni, συνάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Κορσική.

Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν την αμυντική συμφωνία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος δήμαρχος πρωτοστάτησε στη διαδικασία αδελφοποίησης του Cargèse με το Οίτυλο κατά τη δεκαετία του 1990. Η κυρία Zanettacci είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και για την περιήγηση επισκεπτών στους χώρους αυτής. Η κυρία Frimigacci-Peroni είναι αντιδήμαρχος της κοινότητας του Cargèse από το 2014.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ενημέρωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύγχρονη ελληνική κληρονομιά στην Κορσική, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των δεσμών ανάμεσα στην κοινότητα Cargèse και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κρίσιμο ραντεβού στην Κορσική με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να επισφραγίσει τη στενή συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό και άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη.

Ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης βρίσκεται ταυτόχρονα η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top