Τι είπε ο Πέτσας για τις πληροφορίες ότι θα βγει αύριο το Oruc Reis

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δε θα ανεχθεί καμία παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων έστειλε ο Στέλιος Πέτσας, στον απόηχο των πληροφοριών ότι το σεισμογραφικό Oruc Reis πιθανόν να βγει αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση διαμηνύει, σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της, και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σήμερα, δύο εικοσιτετράωρα μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex η κατάσταση παραμένει σταθερή. Την παρακολουθούμε με ψυχραιμία και ετοιμότητα», τόνισε.

Οργισμένη δήλωση Μακρόν: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην Τουρκία»

«Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με τη νέα παράνομη  Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Καταδεικνύει, ταυτόχρονα, την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνησή της στο  Διεθνές Δίκαιο», είπε.

Επι ποδός για το Oruc Reis κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του State Department, όπου γινόταν λόγος για «αμφισβητούμενα ύδατα», ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «η Ελλάδα και η γειτονική μας χώρα η Τουρκία έχουν μόνο μία διαφορά, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωών μας».

Stop από το State Department στην Τουρκία για το Καστελόριζο 

Ο κ. Πέτσας αναφέρεται και στην ασύλληπτη πρόκληση από τον Ερντογάν, με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, λέγοντας πως «είναι αδιανόητη πρόκληση, που δημιουργεί τεράστιο ψυχικό χάσμα ανάμεσα στην Τουρκία και τον χριστιανικό κόσμο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας, στη χθεσινή ομιλία τους τη Βουλή, λέγοντας πως «για την κυβέρνηση είναι αδιανόητη οποιαδήποτε συναλλαγή, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση στα εθνικά θέματα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top