Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας: Σοβαρή πρόκληση οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ακάρ

Όλα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για την κινητικότητα στον Έβρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στη φρεγάτα Μπαρμπαρός, είπε χαρακτηριστικά πως «οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια».

«Παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση και την υπομονή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για πολύ σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος για αυτούς. Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των γεγονότων στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης».

Νέα τουρκική πρόκληση: «Θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα»

Και πρόσθεσε: «Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό».

Νωρίτερα και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρξει νέο κύμα μεταναστών προς την Ελλάδα. «Λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε, αλλά θα θελήσουν να φύγουν και να ξαναπάνε εκεί. Και δεν το λέω ως απειλή».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top