Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη - Μπορίσοφ προς Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Οι συμφωνίες Ελλάδας – Βουλγαρίας που υπογράφηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Πιο κοντά  έφεραν Ελλάδα και Βουλγαρία οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών, για οικονομία, ασφάλεια και εξωτερική πολιτική, κατά το  4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο κρατών, παρουσία των δυο πρωθυπουργών, Κυριάκου  Μητσοτάκη και Μπόικο Μπορίσοφ, στην Αλεξανδρούπολη. 

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόικο Μπορίσοφ  έβαλαν τις υπογραφές τους στην κοινή διακήρυξη, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται 
η προσηλωση των δυο χωρων στο σεβασμό των αρχων της κυριαρχίας  και της εδαφικής ακεραιότητας και η  αλληλοϋποστήριξη σε διεθνείς οργανισμούς, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.  

Εντολή Μητσοτάκη: Mερική αποχώρηση των ΜΑΤ από Λέσβο - Χίο!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

«Οι απόψεις μας με τη Βουλγαρία, τέλος, συμπίπτουν... στην ανάγκη συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων. Υπό τον όρο βεβαίως -και εκεί είναι κοινές οι απόψεις μας- ότι οι υποψήφιες χώρες θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τον πρωθυπουργός της Βουλγαρίας να δηλώνει από την πλευρά του:   

«Έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας και με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και αυτοί πρέπει να τηρούν δεσμεύσεις που έχουν λάβει έναντι Ελλάδας και Βουλγαρίας». 

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ 4ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Άμυνα, ασφάλεια, οικονομία, ενέργεια, μεταφορές,  ανταλλαγή πληροφοριών για  επενδυτικές ευκαιρίες στις δύο χώρες είναι μερικές από τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι Υπουργοί  των δύο κυβερνήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top