Πλεύρης: Η «Κελέση» αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας

«Της δόθηκε ακριβώς ό,τι ήθελε, αλλά έχουμε άρνηση μαρτυρίας»

Ο Θάνος Πλεύρης

Για άρνηση συνεργασίας κατηγόρησε την «Αικατερίνη Κελέση» ο Θάνος Πλεύρης.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis είπε πως η προστατευόμενη μάρτυρας, αν και κατέθεσε με τον τρόπο, που η ίδια ήθελε, ενώπιον του κλιμακίου της προανακριτικής, αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους.

«Παρόλο που παρασχέθηκε στην προστατευόμενη μάρτυρα το καθεστώς, το οποίο ήθελε για να καταθέσει, αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας», είπε, αποχωρώντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κατάθεση «Αικατερίνης Κελέση» στην προανακριτική με νέο πόλεμο διαρροών

Novartis: Κατέθετε επί 8 ώρες ο «Σαράφης» – Σήμερα η «Κελέση»

«Η μάρτυρας επιδεικτικά μας απαντούσε “δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, δεν απαντώ”. Ακόμη και στην ερώτηση για ένα προς ένα τα πολιτικά πρόσωπα και τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει, αρνήθηκε να καταθέσει. Δυστυχώς της δόθηκε ακριβώς ό,τι ήθελε αλλά έχουμε άρνηση μαρτυρίας», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όσον αφορά τον έτερο προστατευόμενο μάρτυρα, τον «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος κατέθετε επί 8 ώρες τη Δευτέρα, ο κ. Πλεύρης είπε: «Ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης κατέθεσε με το καθεστώς, το οποίο ήθελε. Θα αξιολογήσουμε τα πρακτικά, δεσμευόμαστε από τη μυστικότητα. Η φράση, όμως, που επικράτησε είναι “πιθανολόγηση”. Με πιθανολόγηση και με άρνηση απάντησης υπήρξε όλη αυτή η υπόθεση που ερευνούμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top