Δένδιας: Η Ελλάδα έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

"Ο Μητσοτάκης είπε καθαρά στον Τραμπ πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα"

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του ιδίου αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο  αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Δένδιας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα» στην τηλεόραση του Σκάι. Όπως διευκρίνισε η επαφή αυτή είναι συνεχής, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοινωμένη πρωτοβουλία των ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. «Επίσημη πρωτοβουλία δεν έχει ανακοινωθεί, όμως υπάρχει διαρκής ανάγνωση της επικαιρότητας» τόνισε ο  κ. Δένδιας. 

Δένδιας: Απολύτως πετυχημένη η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Όσον αφορά το τι είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αν τον προειδοποίησε για δυναμική απάντηση της Ελλάδας σε περίπτωση που προκληθεί, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι  ο κ. Μητσοτάκης «είπε με τον πιο ειλικρινή και κατηγορηματικό τρόπο τι θα γίνει» και ότι «ελέχθη με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η  Ελλάδα θα αντιδράσει στην Τουρκία», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν το κατάλαβε αυτό ο Τραμπ επισήμανε: «Το κατάλαβε μια χαρά».   

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ανακωχή που αποδέχθηκε  ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βεγγάζης Χάφταr ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «πιέσθηκε και ο Σάρατζ», ενώ επανέλαβε για τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας ότι για την ελληνική εξωτερική πολιτική τα μνημόνια είναι άκυρα και ανύπαρκτα .      

Εκεχειρία στη Λιβύη: Σταμάτησε την επίθεση στην Τρίπολη ο Χάφταρ!

Για το ενδεχόμενο προσφυγής Ελλάδας – Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «βρισκόμαστε πάρα πολύ μακριά για τη Χάγη» και ότι η μοναδική  διαφορά που αναγνωρίζουμε ότι έχουμε είναι η υφαλοκρηπίδα και ενδεχομένως η ΑΟΖ που συναρτάται με αυτήν. 

Ανακοίνωσε όμως ότι η συνάντηση σε επίπεδο ΓΓ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών την Παρασκευή στην Άγκυρα έγινε σε καλό κλίμα. «Το καλό της συνάντησης Δεμίρη ήταν ότι το κλίμα τουλάχιστον ήταν  καλό, που επιτρέπει την επανάληψη της συνάντησης  και την επανάληψη πιθανών των διερευνητικών επαφών και πιθανών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».      


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top