Έρχεται η νέα ρύθμιση οφειλών σε 24 και 48 δόσεις

Ποια χρέη θα μπορούν να ενταχθούν

Κέρματα σε βάζο

Να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.

Η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 και 48 δόσεις θα λειτουργήσει εντός των επομένων 24ώρων, καθώς αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας θα υποβάλλουν την αίτηση τους οι οφειλέτες.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα, θα κλείσει η ηλεκτρονική εφαρμογή της πάγιας ρύθμισης των 12 – 24 δόσεων, που θα πάψει, φυσικά, να ισχύει.

Το ελάχιστο ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται στα 30 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση

- Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου που βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους εντός του 2019 αλλά δεν έχουν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην ισχύουσα σήμερα πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας πάγιας ρύθμισης.

- Όσοι φορολογούμενοι έχουν παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα. Και οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους τακτικά επιβαλλόμενους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα ή από πρόστιμα της τροχαίας, του δήμου ή της πολεοδομίας τα οποία μεταφέρθηκαν και βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ ή από άλλες έκτακτες αιτίες.

- Όλα τα χρέη προς την εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top