EastMed:Στις 2 Ιανουαρίου πέφτουν οι υπογραφές από Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο

«Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία»

Μητσοτάκης- Νετανιάχου

Ραγδαίες είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο καθώς την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος υπογράφουν διακρατική συμφωνία για τον EastMed.

East Med:Διπλωματική νίκη για την Ελλάδα-Τριπλή βαριά ήττα για τον Ερντογάν

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Στις 2 Ιανουαρίου 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα, Διακρατική Συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία».

Με την υπογραφή Τραμπ ... στον τοίχο η Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες Σάββατο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο και συζήτησαν την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης οδήγησε στην υπέρβαση των προβλημάτων που καθυστερούσαν τον EastMed και Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ συμφώνησαν να προχωρήσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Η διακρατική συμφωνία είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην τουρκική παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, σημειώνουν τα κυπριακά ΜΜΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top