East Med:Διπλωματική νίκη για την Ελλάδα-Τριπλή βαριά ήττα για τον Ερντογάν

Tηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Νετανιάχου

Επιτέλους μία σημαντική διπλωματική νίκη για την Ελλάδα. Ο πρόεδρος Τραμπ έβαλε τη σφραγίδα του στη βαριά τριπλή ήττα του φίλου του Ερντογάν. Τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αποτελούν για την Τουρκία παρελθόν. 

EastMed: Οργή Ερντογάν για τη συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισραήλ

Ο αγωγός East Med με αμερικανική υπογραφή είναι το μέλλον για την Ελλάδα καθώς μέσω αυτού θα στέλνουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενώ ο αγωγός Turk Stream που θα μετέφερε ρωσικό αέριο από τουρκικό έδαφος δείχνει να σαπίζει. 

«Επαναβεβαιώσαμε τη δέσμευση των δύο χωρών να προχωρήσει ο αγωγός. Ο Ερντογάν έχει τις απόψεις του κι εμείς τις δικές μας» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Με την υπογραφή Τραμπ ... στον τοίχο η Τουρκία

Ο East Med που θα μεταφέρει υποθαλάσσια μέσω Ελλάδας φυσικό αέριο προς την Ιταλία θα είναι 2.000 χιλιόμετρα, έως 3,5 χιλιόμετρα βάθος και θα στοιχίσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Tηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Νετανιάχου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu με τον οποίο συζήτησαν την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Η είδηση ερέθισε ακόμη περισσότερο την Άγκυρα.
«Η Τουρκία δεν θα είναι, πλέον απλός παρατηρητής στα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει και δεν θα επιτρέψει παραβίαση στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Δένδιας: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνηση της Τουρκίας

Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη πάντως να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή τουρκική κίνηση που θα επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα ενεργήσει τόσο απερίσκεπτα προκαλώντας θερμό επεισόδιο γιατί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνον εκείνη έχει να χάσει» είπε ο ΥΠΕΞ στη Real.

Η κλιμάκωση της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς έχει συσπειρώσει τις χώρες που προσβάλλονται.
Σχηματίζεται ένα μέτωπο από συμμάχους οι οποίοι αυτοί τη στιγμή απλά και μόνον εντείνουν τη σχέση μεταξύ τους. Η Ελλάδα με τη Γαλλία, η Ελλάδα με την Κύπρο, η Κύπρος με την Αίγυπτο, η Αίγυπτος με την Ελλάδα το Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε εν όψει Χριστουγέννων στρατιωτικές μονάδες στην Σκύρο στη Λέσβο και στις Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου στέλνοντας σαφή μηνύματα προς την Αγκυρα.

«Τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία να αναβαθμιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας» τόνισε ο ΥΠΕΘΑ.

Αναβαθμίζονται επιπλέον οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Με την υπογραφή του Τραμπ λοιπόν στον προϋπολογισμό γίνεται ταυτόχρονα άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και αναβαθμίζονται ιδιαίτερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε εποχή που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει και στρατιώτες στη Λιβύη. 

Χάφταρ: Θα καταστρέψουμε τους τουρκικούς στόχους

Εκπρόσωπος του στρατηγού Χάφταρ πάντως προειδοποίησε την Άγκυρα. «Όποιος στόχος θεωρηθεί ύποπτος ότι υποστηρίζει ή μεταφέρει τρομοκράτες ή ομάδες Τούρκων θα καταστρέφεται» τόνισε ο στρατηγός Άχμεντ αλ Μεσμάρι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top