Κυρανάκης: Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα

«Εθνικά επιζημία η Συμφωνία των Πρεσπών, να περιορίσουμε τις συνέπειες»

Το βίντεο του υποψηφίου βουλευτής της ΝΔ στο youtube με τίτλο «Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης» έχει γίνει... viral, φτάνοντας τις 290.000 προβολές

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστός το 2013, όταν μάθαμε για τον Έλληνα «που κατέκτησε tη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)», της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 2013 έως το 2017.

Το 2014 ήταν ο νεότερος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 του εμπιστεύτηκε τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία παρέμεινε έως τον Ιανουάριο του 2019.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Αντώνης Σαμαράς το 2014

Ο -τότε- πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίο της Νέας Δημοκρατίας το 2014 / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Συμμετείχε στην καμπάνια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014, ενώ στην εσωκομματική μάχη για την αρχηγία της ΝΔ το 2015 ήταν από τους ενορχηστρωτές της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διαδίκτυο. 

Μητσοτάκης: Έχω έτοιμη κυβέρνηση, ορκίζεται την Τρίτη

Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης το 2015

 «Η προεκλογική καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από τις πιο έντονες περιόδους στη ζωή μου» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών / Πηγή φωτογραφίας: kyranakis.gr

Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.

Κυρανάκης για επίδομα σε ελληνόπουλα: Προχωράμε χωρίς σύνδρομα ενοχής

Η λίστα Forbes με τον κ. Κυρανάκη

H επιλογή του το 2017 από το Forbes στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy, αποτελεί -όπως λέει- «μεγάλη δικαίωση» για τον ίδιο / Πηγή φωτογραφίας: kyranakis.gr

Πλέον, ως υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνει έτοιμος να μιλήσει «δυνατά» για τη νέα γενιά.

Το star.gr συνομίλησε μαζί του στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Κώστα Κυρανάκη;

- Για να με στείλει στη Βουλή να τον εκπροσωπήσω. Να μιλήσω δυνατά για αυτόν, για τη γενιά μας, για όλα αυτά που δεν έχει τη δυνατότητα να πει μόνος του. Δίνοντας έναν “σταυρό” στην κάλπη, μου δίνει τη δύναμη να παλέψω γι’ αυτόν με μεγαλύτερη νομιμοποίηση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η ΝΔ έχει σημαντικό προβάδισμα. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας αν αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας;

- Οι τρεις βασικές προτεραιότητες είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους.

Μέσα στους πρώτους μήνες θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ήδη έτοιμο, με δραστικές μειώσεις φόρων για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση.

Στην ασφάλεια, το πρώτο που θα γίνει είναι η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η εφαρμογή του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ, ώστε να μην παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες.

Σε ό,τι αφορά στην οργάνωση του κράτους, οι διαδικασίες θα γίνουν πιο απλές και γρήγορες με οριζόντια χρήση ψηφιακών εφαρμογών ώστε να γίνει πιο εύκολη και ανθρώπινη η σχέση πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

Τόσο σε αυτούς τους τρεις τομείς, όσο και στο σύνολο της πολιτικής μας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός από τις 8 Ιουλίου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα.

Τι ρόλο πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική;

- Ο ρόλος των νέων δεν είναι απλά να γεμίζει ψηφοδέλτια την τελευταία στιγμή. Ο ρόλος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και να μην κάνουμε τα ίδια. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τις επόμενες γενιές, ώστε οι επόμενοι να ζήσουν καλύτερα και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες από εμάς. 

Για να χτιστεί αυτή η Ελλάδα, χρειάζεται να πολεμήσουμε όλες τις πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών που μας οδήγησαν ως εδώ. Το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, τη χαμηλή παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα.

Οι νέοι σήμερα ζητούν αξιοκρατία. Ζητούν αξιολόγηση, ίσες ευκαιρίες και ένα σύγχρονο κράτος που θα τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να ζήσουν στην Ελλάδα, να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά και να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ». Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα μπορούσε να ζητήσει και αλλαγές στη Συμφωνία των Πρεσπών; Αν ναι, σε ποια σημεία;

- Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μετατραπεί σε διεθνή συνθήκη με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας

Πρώτον, προστατεύοντας τα μακεδονικά προϊόντα και τις ονομασίες προέλευσης.

Δεύτερον, αρνούμενοι οποιαδήποτε αλλαγή στα ελληνικά σχολικά βιβλία και επιβάλλοντας τις απαραίτητες αλλαγές στα σκοπιανά βιβλία, ώστε να μην υπάρχει καμία αναφορά στην αρχαία Ελληνική Μακεδονία και στον Μέγα Αλέξανδρο.

Και τρίτον, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα βέτο που έχουμε στη διάθεσή μας, σε κάθε κεφάλαιο το οποίο ανοίγει και κλείνει κατά την ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, ώστε αν συνεχίσει ο κ. Ζάεφ ή οι διάδοχοί του τις αλυτρωτικές αναφορές, να μπλοκάρουμε την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι βράδυ Κυριακής 7 Ιουλίου. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές και εσείς εκλεχθήκατε βουλευτής. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

- Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα, όταν ξεκινούσα από το μηδέν. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top