Επιμένει ο Τζανακόπουλος: H ΝΔ δε θέλει να ψηφίσει τον Παυλόπουλο

Και επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για όσα κατέθεσε ο Τσουκάτος για τη Siemens

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Eπιμένει η κυβέρνηση για δεύτερη συνεχή ημέρα ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας.     

«Η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρική εκλογή του 2020» ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.    Όπως υποστήριξε, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Προφανώς έχει τάξει τη θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ  έκανε λόγο   και για « πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».

Η ΝΔ πάντως, διά της Εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη, διέψευσε σήμερα ότι προτίθεται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Κώστα Σημίτη.    

ΝΔ: Λέμε «όχι» σε Βενιζέλο ή Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο υπουργός Επικρατείας άσκησε κριτική στη ΝΔ και για όσα ελέχθησαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.  

Μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη για συνταγματική αναθεώρηση και… Παυλόπουλο!

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναδείχτηκαν με τον πιο σαφή τρόπο οι βαθιές ιδεoλογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία. Διαφορές που αφορούν τους ίδιους τους αξιακούς πυρήνες των δύο κομμάτων και σκιαγραφούν μια καθαρή κοινωνική και πολιτική αντίθεση που περιγράφεται από το δίπολο λαός-ελίτ» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.  

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Για τον κ. Μητσοτάκη οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν τη μυστική γνώση που ο κατέχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Πρόκειται για μια αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική που επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία ως πατρογονικό δικαίωμα του ίδιου και των ομοίων του και όχι ως πηγάζουσα από το λαό. Ο λαός χρωστάει στον κ. Μητσοτάκη, δεν χρωστάει ο κ. Μητσοτάκης στον λαό. Αυτό προέκυψε, εξάλλου, και από την άρνησή του να στηρίξει τις προτάσεις της πλειοψηφίας για το λαϊκό δημοψήφισμα και τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία». 

Επίθεση σε Γεννηματά και Μητσοτάκη για την κατάθεση Τσουκάτου

Με αφορμή επίσης τα όσα ισχυρίσθηκε ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ,  Θόδωρος Τσουκάτος, στην απολογία του στη δίκη που διεξάγεται για τα χρήματα που έλαβε από τη Siemens,  ο κ. Τζανακόπουλος  ανέφερε «Ο κ. Τσουκάτος αποκάλυψε κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε. Δηλαδή 16 δισ. δραχμές, σχεδόν 47 εκατ. ευρώ μπήκαν από τα "μαύρα"ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000. Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η κ. Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα, αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα σε πλήρη απαξίωση».

Τσουκάτος: Παρανόμησα αλλά στο ΠΑΣΟΚ τα έριξαν όλα πάνω μου για τα χρήματα

Για το ίδιο ζήτημα επέκρινε και τον πρόεδρο της ΝΔ:  «Αντίστοιχη αφωνία, φυσικά, για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Τα δώρα, οι μίζες και οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος φυσικά προστίθενται στα δυσθεώρητα χρέη τους από τα θαλασσοδάνεια, άνω των 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη κανείς τους δεν έχει εξηγήσει πώς και πότε θα ξεπληρώσουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top