Μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη για συνταγματική αναθεώρηση και… Παυλόπουλο!

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με ανταπαντήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.  Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησαν έντονα με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αιχμές εφ’ όλης της ύλης περιείχαν και οι εκατέρωθεν ανταπαντήσεις τους.       

Τσίπρας σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Με 90 βουλευτές που θα έχετε μαζί δε βγάζετε Πρόεδρο!

Μητσοτάκης: Είστε πολύ απελπισμένοι και ασχολείστε με την εκλογή Προέδρου

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για το ποιος θα ειναι ο επόμενος  Πρόεδρος. Πρέπει να είστε πολυ απελπισμένος για να πιάνετε στο στόμα  σας τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας» απάντησε στη  δική του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης, αλλά οι  αιχμές συνεχίσθηκαν.  

«Δεν είπατε ούτε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας» απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Μητσοτάκη να ερωτά τον πρωθυπουργό:  «Θέλετε να σας πω και το  ΑΦΜ του Προέδρου;»

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν και την επιχειρηματολογία  κάθε πλευράς για τις πολιτικές εξελίξεις. 

«Οι κυβερνήσεις που παίρνουν τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής δεν είναι “κουρελού”», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.  

«Επιστρατεύονται κάθε τόσο σε πλειοψηφία ευκαιρίας,  σε μια πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με 6 βουλευτές…  τριγύριζα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Η κόντρα περιείχε  προβλέψεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών και όχι μόνο   

Τσίπρας: Να ξέρει και ο κ. Μητσοτάκης αλλά και το ΚΙΝΑΛ… να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται.  Με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στη επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν. 

Μητσοτάκης: Όλη αυτή η ανασφάλεια που προβάλατε στη μισή σας ομιλία... Αν ήσασταν  σίγουρος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές δε θα τα λέγατε αυτά. 

ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά  να προειδοποιεί:  «Τους προειδοποιώ,  το άρθρο αλλάζει αλλά το περιεχόμενο θα καθοριστεί από την επόμενη Βουλή και αφού υπάρξουν εκλογές. Σταματήστε τα παιχνίδια!» 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top