Σε αναζήτηση φόρμουλας για να περάσει... ο «τυφώνας» Καμμένος

Συνεδριάζει στις 14.00για αλλαγές στον Κανονισμό η Επιτροπή της Βουλής

Με θέμα κρίσιμες τροποποιήσεις στον κανονισμό της Βουλής, που θα δώσουν το φιλί της ζωής στους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι, θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή σήμερα στις 14.00.

Παρά τα σενάρια περί μεγάλων αλλαγών φαίνεται πως τελικά θα επιλεγεί η πιο ήπια οδός.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ξεκαθάρισε πως δε θα υπάρξουν αλλαγές στις «συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων», δηλαδή ότι θα παραμείνει το όριο των 5 βουλευτών από ένα κόμμα για τη συγκρότηση μιας ΚΟ και των 10 ανεξαρτήτων βουλευτών για τη συγκρότηση μιας ΚΟ.

Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη των Κ.Ο. ΑΝΕΛ και Ποταμιού

Ο κ. Βούτσης μίλησε για ενίσχυση του ρόλου των πολιτικών αρχηγών, κάτι που μεθερμηνεύτηκε ως προμήνυμα αλλαγών ώστε οι επικεφαλής των ΚΟ να μη χάνουν τα προνόμιά τους (πχ. συμμετοχή του στις συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως), ακόμη και όταν διαλύεται η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Έτσι, θα δοθεί το «φιλί της ζωής» στον Πάνο Καμμένο, που θα χάσει την ΚΟ μετά την αναμενόμενη παραίτηση του Παπαχριστόπουλου, και στον Σταύρο Θεοδωράκη, οι οποίοι παραμένουν αρχηγοί κομμάτων.

Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται να γίνει χωρίς μάχη από την αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να μην κάνει πράξη τις «απειλές πολέμου» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής από την Πάτρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Βούτση.

«Αν ο κ. Βούτσης αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου», υπογράμμισε. 

«Ο εταίρος μας μέχρι προχθές, ο κύριος πρωθυπουργός, δεν φέρθηκε με εντιμότητα, προτείνοντας σε βουλευτές των ΑΝΕΛ καρέκλες έναντι της ψήφου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί να εξαγοραστούν από τους ΑΝΕΛ; Δεν υπήρχαν άλλοι, από το ΠΑΣΟΚ ή από το Ποτάμι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top