Ποδαρικό με προκλήσεις ετοιμάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο

Παρέμβαση Μέρκελ για «αυτοσυγκράτηση» Ερντογάν

Ποδαρικό με δυο νέες ασκήσεις στο Αιγαίο -και μάλιστα με πραγματικά πυρά- κάνει το '19 η Άγκυρα, δοκιμάζοντας τις αντοχές της Αθήνας. Και οι δύο, αμέσως μετά το ρεβεγιόν: την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου. 

Η μία άσκηση θα γίνει σε περιοχή, που θεωρείται ελληνική υφαλοκρηπίδα και καταμεσής  του Αιγαίου: Η δεύτερη, σε έκταση της Ανατολικής Μεσογείου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ: νοτιανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελλόριζου.Ανάμεσα στη Λέσβο και τον Άη Στράτη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. «Oι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και αν χρειαστεί θα υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα που είναι ελληνικά σύνορα. Eίμαστε λαός της ειρήνης αλλά αυτό πρέπει να το θέλουν όλοι» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημπκρατίας.  

Η Τουρκία δεν θα κάτσει σε ησυχία ούτε το '19, και το ποδαρικό προκλήσεων θα έχει συνέχεια, δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος. «Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης» διαμήνυσε. ο Ερντογάν.  

Παρέμβαση Μέρκελ για αυτοσυγκράτηση Ερντογάν 

Η Ευρώπη βλέπει ότι ο Ερντογάν βράζει στο ζουμί του. Φοβάται μήπως εκτονώσει την επιθετικότητά του, με νέο μέτωπο κατά της Συρίας, που πιθανόν να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες. Έτσι η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, και ζήτησε αυτοσυγκράτηση  και υπευθυνότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top