Φούντωσαν τα σενάρια: Συνύπαρξη Μητσοτάκη - Θεοδωράκη σε εκδήλωση

Στενό μαρκάρισμα από ΝΔ και «νερά» από το Ποτάμι στη συμφωνία των Πρεσπών

Η συνύπαρξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη  στην παρουσίαση του  βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη σήμερα το βράδυ φούντωσε τα σενάρια για το «φλερτ»  του Ποταμιου με τη ΝΔ. 

«Είπαμε ότι δε θα δεχθούμε καμια συμφωνία που παραχωρεί γλώσσα “μακεδονική” και έθνους και δικαιώθηκαμε. Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία, όποτε και αν έρθει, ώστε να μην επικυρωθεί. Αυτή η θέση δεν αφορά θέσεις άλλων κομμάτων. Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα. Έχουμε μια κοινή αντίληψη σε κάποια θέματα μεταρρυθμίσεων. Δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.Άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες» τόνισε κατά την εκδήλωση ο  Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη ΝΔ, το Ποτάμι και τη συμφωνία των Πρεσπών.    

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε  ότι το Ποτάμι δεν κινείται με βάση τις υποδείξεις άλλων και ότι συγκεκριμένες ιδέες και απόψεις. 

«Το Ποτάμι πολιτεύεται με βάση τις αρχές και τις απόψεις των στελεχών του και μόνο. Τα σενάρια για το Επικρατείας δεν είναι καινούργιο. Πριν από έξι μήνες ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα δεν προσχωρεί σε ένα άλλο κόμμα και επιμένω στις απόψεις μου. Να απαντήσω στο ερώτημα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση. Το συμφέρον της χώρας είναι να λήξει αυτή η εκκρεμότητα. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η καλύτερη συμφωνία. Τον Μάρτιο οι Έλληνες θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Τοποθετούμαστε με βάση τις εξελίξεις» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ Η ΝΔ

Η ΝΔ επιστρατεύει και την πρόταση μομφής,  όχι μόνο για να μπλοκάρει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για να αποτρέψει τον επικεφαλής του Πoταμιού  να την ψηφίσει. 

«Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι. Εξ αρχής είχαμε επισημάνει ότι είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Εφόσον έρθει στη Βουλή κάθε βουλευτής αναμετράται με τη συνείδησή του» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.  

… ΝΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει δηλώσει πως αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης δε θα τη δώσει. Ωστόσο η πίεση από το Μαξίμου για να ανοίξει τα χαρτιά του είναι μεγάλη.  

"Ελπίζω για τη δική τους πολιτική αξιοπιστία το  Ποτάμι  να επανέλθει στις δηλώσεις τις αρχικές, ακριβώς γιατι δεν υπάρχει πεδίο διαφοροποίησης που να εχει προκύψει από την επικαιρότητα" υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ 151 "ΝΑΙ"

Το 151 είναι στον αέρα. Από τους έξι βουλευτές του Ποταμιού μόνο οι δύο, Μαυρωτάς  και Δανέλλης, εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν τη θετική τους ψήφο.

«Είναι θέμα αρχής.  Πράγματα τα οποία ο χρόνος σε εχει δικαιώσει και έχουν να κάνουν με το εθνικό συμφέρον  δε τίθενται σε παζάρι και σε δεύτερη μοίρα» διευκρίνισε σήμερα ο  κ. Δανέλλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.   

Στον κ. Δανέλλη και στον κ. Μαυρωτά προστίθενται  ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η  Έλενα Κουντουρά  (που έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση) από τους ΑΝΕΛ,  ενώ  στην κυβέρνηση προσβλέπουν στην ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, με το σύνολο των ψήφων στη Βουλή να ανέρχεται σε αυτή  την περίπτωση στον αριθμό των 150. 

Στη λίστα με τα "γράψε σβήσε" το ερωτηματικό παραμένει δίπλα από το όνομα του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αλλά και του Γιάννη Σαρίδη,  από την Ένωση Κεντρώων.

Η συμφωνία μπορεί να περάσει και με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν πως η κυβέρνηση δε θα μπορεί στη συνέχεια να σταθεί  πολιτικά. Έτσι,  «φουλάρουν τις μηχανές»  για εκλογές.

Στον καβγά με τη ΝΔ μπήκαν και οι ΑΝΕΛ καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επικρίνει τη ΝΔ για το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά  της κυβέρνησης,  χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι θα πράξη το κόμμα του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top