Πολιτική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τις καταγγελίες για τον Πετσίτη

Και ερώτηση του Μανιάτη (ΚΙΝΑΛ) στον πρωθυπουργό

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης  και αντιπολίτευσης προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία  βρέθηκε να έχει καταβληθεί ποσό ύψους 200.000 ευρώ την εταιρεία Elfe του ομίλου Λαυρεντιάδη ( η οποία ήταν και στο επίκεντρο της διαμάχης για το ζήτημα της ΔΕΠΑ), στον «σύμβουλο επιχειρήσεων» (;) Μάνο Πετσίτη.

Ο κ. Πετσίτης  φέρεται να εργαζόταν μέχρι  το 2013 σε πιτσαρία και να είχε στενές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης πριν και μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια  (2016) φέρεται  επίσης να ιδρύει την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Boss Athens Single Member PC.  

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, «σκοπός είναι οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών κι επενδυτικών συμβούλων διαχείρισης, υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών, η παροχή επαγγελματικής και τεχνικής υποστήριξης και παροχή συμβουλών».

Σε φωτογραφία επίσης η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα  «Τα Νέα»,   εμφανίζεται ο κ. Πετσίτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (προτού τον "κλείσει" σήμερα) εντός του Μεγάρου  Μαξίμου και μπροστά από το πόντιουμ στο οποίο κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός.  

 

 Η φωτογραφία από τον λογαριασμό του στο facebook στην οποία εμφανίζεται ο Μ. Πετσίτης να έχει φωτογραφηθεί στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου  (Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)  

Παππάς: Ήταν εθελοντικά οδηγός μου αλλά δεν ξέρω τι κάνει μετά το 2015 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  Νίκος Παππάς, ο οποίος φέρεται κατά τα δημοσιεύματα να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κ. Πετσίτη,  παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»  ότι είναι φίλος του εδώ και πολλά χρόνια,  αλλά πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει τι κάνει μετά το 2015 που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και παρέπεμψε στον ίδιο για εξηγήσεις.          

«Είναι φίλος μου  ο Πετσίτης από παλιά, ήταν εθελοντικά οδηγός μου αλλά μετά το 2015 πήγε στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αρμόδιος ο ίδιος να πει για την προσωπική του πορεία. Και γω σε ιταλικό εστιατόριο δούλευα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Πήγε στον ιδιωτικό τομέα να τα πει ο ίδιος. Εγώ στο πολιτικό ζήτημα μένω, δεν υπάρχει καμία εύνοια από μέρους μας» τόνισε.  

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σκανδαλολογεί συνεχώς, αναφέροντας  χαρακτηριστικά:  «Η ΝΔ  έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια της από την οικονομία, και σκανδαλολογεί.  Έχουν ξυρίσει τη μαϊμού. Ψάχνουν τους συγγενείς και τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας». 

Για το ίδιο το ζήτημα της ΔΕΠΑ το οποίο ήταν η αφορμή για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε: «Για το θέμα της ΔΕΠΑ τα είπε ο Σταθάκης , τα χρέη δημιουργήθηκαν επί ΝΔ. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση». 

Σπυράκη:  Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε ο κ. Πετσίτης και γιατί εισέπραξε 200.000 ευρώ;     

Να απαντήσει κάλεσε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για τα ερωτήματα που όπως ανέφερε προκύπτουν σχετικά με τον κ. Πετσίτη.      

«Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο “ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη” διαδέχονται η μία την άλλη. Και τα ερωτήματα που θέτουμε σήμερα είναι τα εξής: Ποια είναι η σχέση του κ. Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας; Πως έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, όπως δημοσιεύεται σήμερα σε φωτογραφία από την εφημερίδα “Τα Νέα”; Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.693 ευρώ για το 2016 και 128.500 ευρώ για το 2017;» τόνισε η κ. Σπυράκη,    

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επικαλέσθηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο  Μανώλης Πετσίτης ήταν ένα από τα πρόσωπα που στοιχηματίζουν με τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, ενώ ανέφερε επίσης σχετικά με το ζήτημα:  

«Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Μανώλης Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με Υπουργούς. Και να ξέρουμε, επίσης, τι είδους υπηρεσίες παρείχε στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον κ. Λαυρεντιάδη, την ώρα που εκτοξευόταν το χρέος της επιχείρησής του, των λιπασμάτων στην Καβάλα προς τη ΔΕΠΑ. Όπως ξέρετε, έχει ήδη οριστεί σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, για τις 21 του μηνός, η συζήτηση της ερώτησης για τη ΔΕΠΑ».

Επίκαιρη ερώτηση Μανιάτη στον πρωθυπουργό για τον Πετσίτη    

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης.  υποστηρίζοντας με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα ότι  «ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου».

H επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη

«Προς:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα

Θέμα: «Αμείλικτα ερωτηματικά για τη σχέση ανθρώπου του Μαξίμου με την ELFE-Λαυρεντιάδη»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€. Την ίδια χρονική στιγμή, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;

2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;»

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top