Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την ασυλία βουλευτών

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει κι άλλη δεκαετία για το άρθρο 16»

Στη  διαφάνεια και την κάθαρση της δημόσιας ζωής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της «Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάς». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην  παλαιότερη πρωτοβουλία του για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, που δεν είχε βρει ανταπόκριση. «Το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει γιατί οι πολιτικοί δεν μπορεί να έχουν προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες». Όπως πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση «αυτοί που κάποτε παρίσταναν ότι είναι εναντίον της ασυλίας των βουλευτών σήμερα κρύβονται πίσω της, την νιώθουν σαν ασπίδα, αλλά την ίδια ώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να γίνει πιο χαλαρό το πλαίσιο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι  η χώρα έχει ανάγκη από μία τολμηρή και ριζική συνταγματική αναθεώρηση και για τα θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας και κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αρνείται να προσυπογράψει την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση μίας σειράς άρθρων του Συντάγματος, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει να παραπέμψει στις καλένδες την αναθεώρηση του άρθρου 16 και να χάσει άλλη μία δεκαετία. Ας κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 έστω και με 151 ψήφους ώστε η επόμενη Βουλή να προσδιορίσει το περιεχόμενό του και να το ψηφίσει με αυξημένη πλειοψηφία», ανέφερε, ενώ απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα «ώστε να βάλλει το συμφέρον της χώρας πάνω από τις κομματικές του ιδεοληψίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top