Στον πύργο όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος ο Μητσοτάκης!

Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και συνάντηση με τον Πρόεδρο Βούτσιτς

Μητσοτάκης Πύργος Νεμπόισα Ρήγας Φεραίος

Τον Πύργο Nεμπόισα, όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος, πριν από 220 χρόνια, το 1798, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας και Προέδρου του Προοδευτικού Κόμματος Σερβίας (SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς.   

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στον Πύργο  όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Έλληνας στοχαστής και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στον χώρο όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος και όπου υπάρχει αναμνηστική πλάκα.  

Ευχαριστίες Βούτσιτς στον πρόεδρο της ΝΔ: Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία πέτυχαν 

Προηγουμένως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Σέρβος πρόεδρος και ο κ. Μητσοτάκης,  ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας και τη διαβεβαίωσή του ότι δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πάγια θέση της Ελλάδας για το καθεστώς του Κοσόβου.

«Θέλω να γνωρίζετε και θέλω να γνωρίζει και ο σερβικός λαός ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας παραδοσιακός και σταθερός φίλος της. Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένας δρόμος μακρύς, ένας δρόμος δύσκολος, ο οποίος υποχρεώνει και επιβάλλει στην ίδια τη χώρα να υλοποιήσει μια σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Θεωρούμε, όμως, ότι αυτό θα είναι μακροπρόθεσμα προς όφελος και της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει ο πρόεδρος της Σερβίας και η κυβέρνησή του και τον συνεχάρη για τις μεγάλες οικονομικές  επιτυχίες. «Πριν από πέντε χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Σερβίας πίστευαν ότι η χώρα πηγαίνει στη λάθος κατεύθυνση.  Σήμερα, αυτό έχει αλλάξει. Και έχει αλλάξει επειδή οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση -μεταρρυθμίσεις συχνά δύσκολες στην αρχή της υλοποίησής τους- έχουν τελικά θετικό οικονομικό αντίκτυπο για τη μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών: μείωση της ανεργίας, μείωση του χρέους ως ποσοστού του Α.Ε.Π., αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος» τόνισε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top