Αντιμέτωπη με νέο κύκλο αντιδράσεων για το Σκοπιανό η κυβέρνηση

Το τρικ του Ζάεφ που… εξαφάνισε το «Βόρεια» απο το δημοψήφισμα

Σε ενδοκυβερνητική σύγκρουση του Υπουργού Εξωτερικών και του Αντιπροέδρου της Βουλής μέσα στο υπουργείο, εξελίχθηκε το «σόου»  που έκανε για άλλη μια φορά μπροστά στις κάμερες ο Κώστας Ζουράρις.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με πυρσούς και συνθήματα κατά των Σκοπιανών έγινε νέα πορεία στη Θεσσαλονίκη  και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιστροφή της πορείας στο Λευκό Πύργο, ομάδα αγνώστων στην Αριστοτέλους επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν νεαρό, ο οποίος υποστήριξε ότι  είχαν πειράξει την κοπέλα του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!

Αίσθηση προκάλεσε η σύγκριση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία που έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης με τη…  Βόρεια Κορέα και το Βόρειο Βιετνάμ , επιχειρώντας να στηρίξει τη συμφωνία.

«Παραδείγματα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Βόρεια Ιρλανδία, Βόρεια Κορέα, Βόρειο Βιετνάμ… Το σύστημα λειτουργεί, δεν είναι ότι δεν λειτουργεί» υποστήριξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  

ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Mε ένα τρικ ο Ζάεφ, στο ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν βάζει πουθενά το όνομα Βόρεια Μακεδονία!  Ρωτά για την ένταξη στην Ευρώπη  και το ΝΑΤΟ και αποκαλεί τη χώρα του "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αλλά τα βρίσκει σκούρα με την αντιπολίτευση και δε μπορεί να εξασφαλίσει τη στήριξη που χρειάζεται απο 80 βουλευτές.

«Η πλήρης ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ε.Ε.  και στο ΝΑΤΟ   είναι ένας στρατηγικός στόχος αλλά δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση στους στρατηγικούς στόχους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.  

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΔΕΝ  ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ  ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΩ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη γερμανική  Suddeutche Zeitung ότι αν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή θα τη σεβαστεί, παρότι δεν θα την ψηφίσει.  «H  ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία εφόσον έρθει στη Βουλή» διαμήνυσε πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top